Tuesday, July 2, 2013

HARAPAN

hidup ni, kalau kita terlalu mengharapkan sesuatu , kemungkinan besar, sesuatu itu takkan become a reality. susah. susah kita nak mengharapkan sesuatu yang tidak mustahil. sebab kalau ianya sesuatu yang tidak mustahil mudah jadi realiti, for sure takkan wujudnya perkara yang dipanggil harapan dan takkan wujud insan yang mengharap. kan?


tapi,
tanpa harapan, kita  akan jadi orang yang mudah berputus asa, malas berusaha.
tanpa harapan, kita mungkin takkan berada pada kedudukan kita sekarang.
tanpa harapan, kita akan jadi lifeless.


7 comments:

missShila Nget said... [Reply to comment]

harapan..harapan menjadi layuuuu..


hehe..

diana said... [Reply to comment]

akak banyak harapan yang tak kan jadi realiti..saja je berharap..mana tau tetiba jadi..padahal uasaha nya tidak..heheh

misz sheyla said... [Reply to comment]

harapan banyak sangat pun tak boleh kan....

Izan Ishak said... [Reply to comment]

sekadar berharap tanpa usaha pun memang tak akan jadi apa2...

Rain said... [Reply to comment]

tiba-tiba rasa ilmiah!

harapan wujud. akan terlaksana bila matlamat pada harapan tu realistik.

usaha adalah satu tindakan. tak bertindak, tak mampu gapai harapan.

like sikit entri ko ni mish!

pha is said... [Reply to comment]

boleh berharap tapi jangan terlalu mengharap..

Lydia Miza said... [Reply to comment]

Bila tidak berharap kita jd insan yg putus asa dan tidak berjuang