Tuesday, November 24, 2015

Pakaian Dinner ala Muslimah dan Sopan

Assalamualaikum w.b.t.

simple but nice. suka sangat dress camni.

Penghujung tahun macam ni biasa banyak la tempat yang buat majlis makan malam sempena penutupan tahun 2015 kan? Pening nak cari pakaian untuk dinner lebih-lebih lagi yang bertudung? Memang pun, sebab kebanyakan pakaian untuk pergi dinner mesti yang macam seksi seksa sikit kan. heee.

Fesyen pada hari ini merupakan industri yang pesat membangun. Kalau hari ni trend baju kurung moden, esok-esok dah glemer dengan dress pulak. Apa yang popular hari ni mungkin akan menjadi trend yang lapuk sebab dah ketinggalan zaman kata orang. SO kita kena la pandai pilih fesyen yang indah dan tidak ditelan oleh fesyen-fesyen terbaru.

Dah, tak payah nak pening-pening pikir kat mana nak dapatkan pakaian dinner yang sopan dan menutup aurat. Korang boleh dapatkan pakaian dinner Muslimah yang sopan dan menutup aurat tu kat Zalora je, Gedung membeli belah di hujung jari. heee. Berlambak pakaian muslimah moden tapi masih menutup aurat dan sopan.

Baju idaman. Opss.

Sekarang ni kan trend fesyen pakaian Muslimah yang makin menjadi pilihan buat fashionista kat luar sana. Ciri-ciri baju dinner Muslimah yang semakin popular ialah baju dress Muslimah yang mempunyai rekaan yang lebih moden dan bergaya terutamanya mereka yang berhijab.





2 comments:

Nor Dila said... [Reply to comment]

salam kenal sis,,im BW here,,,feel free visit my blog,tq.

Pha Is said... [Reply to comment]

betol2... time diner la orang nk melaram sakan.. mana yg selama ni tertutup, time tu la nk terbuka. yg selama ni longgar, time tu la nk ketat.. time tu la nk makeup tebal2.. time tu la jugak dia nk berbelit2 lilit kepala.. hehehe..