Wednesday, April 11, 2012

Rancangan Selepas PENCEN

yippie. hari ni cuti. mesti ramai yang happy kan? rumah pun penuh je adik-adik. kalau tak sunyi bila dorang pegi sekolah. dalam duk best bercuti pun, petang jap gi Mish dah nak gerak balik Pelangai. abaikan ke'spoil' an itu.

Mish pencen wajib umor 60 tahun, so lagi 37 tahun mish kena kerja. see? ntah camane la keadaan Mish time tu kalau panjang umur. huhu. hajat di hati, kalau masih sihat seperti kini, mahu bersama suami, melakukan aktiviti ini. hehe. apakah aktiviti itu? jeng jeng jeng.

 orang kampung ai panggil ni pokok pucuk paku. kampung korang wallahu'alam lah. hehe. buat bubur lambuk sodap ni. tak pun buat sayur lemak letak ubi sikit. pergh..terangkat! hehe.

agak-agak banyak ni dah 50 sen orang jual seikat kan. tak pun singgit. tak tahu menahu la plak Mish pasal harga pucuk paku semasa ni. tapi seriyesli, dah pencen nanti Mish nak jai pengkutip pucuk paku berjaya. bayangkan dengan tongkatnya apa semua Mish duk kutip pucuk paku ngan encik suami. oh sweet~ haha.

dalam duk syok petik pucuk paku semalam, si pacat duk syok sedut darah Mish. hampeh.

usia muda ni la kita kena plan masa hadapan kita betul-betul kan. baru la berwawasan orang kata. nanti dah tua, pencen apa semua, dah tahu hala tuju. mana la tau kot panjang umur kan. kalau tak, tak pe la. hehe. so apa plan korang?

3 comments:

diana said... [Reply to comment]

pucuk paku merah ni akak pernah makan sekali je..sedap jugak..biasanya akak makan yang kaler ijau yang pucuknya macam ulat tu..tapi yang merah ni memang senang jumpa.

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply to comment]

pencen nati niaga nasi lomak je..haha

Kira Kekuri said... [Reply to comment]

owuhh betul 2, kna rancang dri awal. tapi belum fikir plak. emmm..
btw, pucuk paku memang sedap!