Wednesday, April 11, 2012

Bila Dah Menyampah / Tak Suka

  1. setiap status dia kat facebook akan meng'annoy' kan hati dan perasaan kita. tak memasal kan. haha. nak di remove kan di katanya sombong. maklumlah, tak suka dalam diam. haha.


  2. kalau nak di ajak keluar oleh teman, tapi dia tu ada sekali, buat kita berfikit beratus kali sebelum setuju untuk kuar tu. tapi kalau Mish, prefer tak payah join. takut nanti makin menyampah. dosa kering tak pasal-pasal.

  3. semua kebaikan dia kita akan rasa macam dia saje menunjuk. haha. serius yang ni kau ikut sangat hati menyampah kau. tak baik tau. belajar think positive sikit. hehe.

  4. bila dah tak suka tu, semua kita rasa dia macam, ah..cakap orang macam-macam. padahal dia pun macam tu. haha. memang betul-betul tak suka la ni eh?

  5. kau akan pandang dia dari atas sampai bawah. menunjukkan yang kau memang tak suka la tu. tak pun, bunyi je suara dia dari jauh, kau terus blah untuk mengelakkan daripada jumpa ngan dia. ish ish ish.

  6. kau dengar dia bergelak ketawa pun macam bunyi pontianak kat telinga kau. haha.
walaucamane pun kau tak suka kat somebody tu, even dia pernah buat seribu kejahatan sekali pun, belajar lah bertenang. belajar jadi matang. memang sakit. tapi sekurang-kurangnya kita tidak merendahkan martabat kita sebagaimana yang dia buat. hati-hati sebab perasaan menyampah macam ni la yang buat ilmu-ilmu bomoh yang syirik dan khurafat ni laku tau...##hehe. cakap macam senang. tak pe. peringatan untuk diri sendiri je ni. rasa macam busuk sangat dah hati ni. benci orang je manjang. ishh. busuk hati tau. no no no.

bila la Mish nak matang. seriyes. nak sangat jadi matang. teringin sangat jai seorang yang cool. seorang yang tak cepat melatah. seorang yang yang yang yang matangla. adoi.

11 comments:

gdsbnga said... [Reply to comment]

kalau kite dah tak suke someone tuuu , kite buat taktahu jeee . malas nak layan . buat2 suke pdahal tak atau mungkin tak payah layan langsung

diana said... [Reply to comment]

kawen nanti ok la tu..heheheh

OH JEJEM said... [Reply to comment]

Dan lagi satu, block dia terus kalau dah nyampah. HAHA

Woofer Storm said... [Reply to comment]

hari2 mengata mengutuk menghina sy je kerja jihah ni...sedih tau..

#tau la sy ni muka menyampah~ thank^^

Rain said... [Reply to comment]

matang pada tindakan, bicara, tatatertib..
berusia tidak bermakna berpengalaman atau matang, itu hanya perjalanan hidup.

tapi kebanyakan yang kreatif mereka yang comel dan sifat keanak-anakkan??

Aida Omar said... [Reply to comment]

haha..bila tak suka dia buat baik pun kita tetap tak suka..

Mas Michiko said... [Reply to comment]

buat takto jer jieha... mmg ramai spesis camtu kt dunia ni. Klu nk ikut hati... hurmmm gila dibuatnya! btol tak? hehehe

Mra Mastura said... [Reply to comment]

ade rs mcm ni. skang lah. best solution, buat2 mcm die xde je. xde la asik rase nak marah or ape2.. kurang sikit dosa ngmpat. kekeke

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

mmg susah..rasa serba salah dibuatnya

Ms.Az said... [Reply to comment]

tim kalau dah xsuka someone, diam2 je.. n biar je org tu.. hehehehehe.. kdg2 cm kesian tp kdg2 rse nk tampa2 je.. huhu... setan byk kot dlm diri ni..aih..

siti kektus said... [Reply to comment]

Betul la kak. Kalau da tak suka, buat la ape sekali pon, tetap tak suka. Huhu