Monday, November 28, 2016

SHOPBACK : Dapatkan Wang Kembali Setiap Kali Berbelanja di Lazada, Agoda, Groupon dan Kedai Online Terpilih

Pembeli tegar di Lazada dan Agoda macam aku ni memang wajib la ada akaun Shopback ni tau. Kalau nak pergi jalan-jalan memang aku pilih untuk booking hotel kat Agoda. Lepas tu kalau nak beli pampers dan barang-barang rumah, anak-anak serta diri sendiri memang aku pilih Lazada. Dulu rajin jugak survey harga dekat 11 street dan shopee. Sekarang ni dah malas. Haha. Sebab biasa Lazada lagi murah dan kadang-kadang perbezaan tu sikit sangat.

So, biasanya bila kita shopping haruslah duit dalam bank kita akan berkurangan kan? Tunggu gaji la baru nak menambah balik pun duit tu. Hehe. Makanya hari ini, meh la kita sign up akaun Shopback ni sebab Shopback akan kembalikan duit ke dalam akaun anda setiap kali anda membuat pembelian di gedung-gedung terpilih mereka.

Jangan bimbang tentang isu penipuan Shopback sebab Shopback ni memang dah cukup terkenal di negara jiran seperti Indonesia, Singapore dan Filipina. So, apa lagi, jom sign up Shopback sekarang.



Okey, lepas dah sign up akaun ni, boleh la terus shopping.  

Tutorial shopping menggunakan Shopback untuk membolehkan anda earn some money. Follow je simple step ni okey. Ni original akaun aku okey. Baru 3 hari sign up. Rugi sign up lambat sebab banyak terlepas cashback. Huhu

Contoh korang nak shopping kat Lazada, so just klik kat Lazada macam contoh kat bawah tu. Selain Lazada, ada lebih 500 kedai yang bekerjasama dengan Shopback ni. Korang boleh tengok senarai kat View All Popular Stores ye.


Lepas klik Lazada tu akan keluar pop up macam ni. So, kalau kat Lazada, kite dah boleh agak berapa ringgit cashback yang akan kita dapat bila buat pembelian. Contoh korang beli barang elektronik harga RM95.00. So, kalau korang new customer dapat la cashback dalam 4% iaitu RM3.80. Paling best kalau korang beli yang bahagian fashion sebab cashback dia 12%. Banyak woo. hee.

Dah puas tilik, korang tekan je SHOP NOW tu sebab dah gatal tangan nak shopping kanss.

Tunggu dia loading sat naaaaa...


Lepas tu, Taraaaaaa...dah masuk ke kedai lazada, so korang shopping la puas-puas kat sini ye. Hehe.


Dah setel shopping macam biasa. Korang boleh la tutup dan tunggu je barang korang sampai dan tunggu je amount cashback yang akan korang dapat nanti di update dalam akaun Shopback korang.

WAJIB KORANG TAHU :-

1. Bagi membolehkan korang earn money daripada pembelian tu make sure korang buat pembelian melalui akaun Shopback ni. Kalau terus terjah ke Lazada punya rumah tu takde cashback ye. Means, setiap kali nak buat pembelian, log in Shopback dulu.

2. Nilai cashback akan muncul selewat-lewatnya 48 jam selepas pembelian dibuat. So, jangan pulak korang mengamuk lepas dah beli tengok duit tak naik-naik. Cepuk kepala kang.

3. Korang boleh mintak pembayaran dibuat bila duit dalam kat REDEEMABLE mencecah minima RM25.00.

4. Kena tunggu 76 hari baru boleh cash out tau.

5. Jangan lupa lepas sign up, sila update butiran akaun untuk membolehkan pembayaran dibuat.

6. Korang berhak mendapat bonus apabila anda meng'invite'  kawan korang.

7. Pembayaran nilai cashback adalah melalui bank transfer okey. Bukan cek macam nuffnang.

Untuk informasi lain korang boleh baca sendiri nanti lepas dah sign up okey. nak cerita kang panjang pulak. Cramp pulokss tangan korang scroll nanti. Haha. Dah ada akaun sendiri nanti pandai-pandai korang la godek ye.

Kot la korang lupa kat mana nak sign up kanss. Haa..kat sini ye. 

 SIGN UP AKAUN SHOPBACK

Okeyh, sekian makasih. Nak sambung godek-godek ni. Nanti akak dah berjaya buat payout  tu akak cerita lagi ye.

2 comments:

misz annur said... [Reply to comment]

waaaa..dah banyak terlepas sudah...lazada..trivago..11st..tu camni..awl2 dah buat..huhu...thnk sis

fya said... [Reply to comment]

wahh baru tau. dah 2 3 kali shopping kat lazada huhuhu. thank you for the information =)