Monday, December 30, 2013

Scan 3D My Baby.

dah lama tak update. weehaa. apsal makin lama makin malas ni. semua salah abang Nuffnang. tak bagi BE. nak menaip pun jadi malas. kah kah kah. nampak tak keikhlasan di situ?

ekceli ni cerita berkurun lama. tak kurun kurun sangat. lebih kurang 2 minggu lepas. disebabkan tak beli pape lagi barang untuk my baby bam bam ni, maka, Mish ngan encik husband gigih lajugak pergi Bahau untuk scan baby boo lam perut ni. niat utama nak tau gender selain nak tengok perkembangan baby.

alhamdulillah.

baby sihat. gender pun dah tau. baru semangat hoi hoi nak membeli belah sampai poket papamu pun terbelah-belah. haha. gender di rahsiakan dulu. saje nak bebajet retis sikit. bebajet semua nak tau kan kan?

Mish buat scan 3D ni kat Klinik Thong kat Bahau, Negeri Sembilan. RM80 untuk 3D. not bad la. sana takde 4D. setiap kali scan, mesti baby bam bam ni memalu nak tunjuk muka. haritu pergi scan 2D kat klinik An Nisa, Kota Bharu pun dia tak bagi kerjasama. sorok muka dia. siaplaaaaa baby kuar nanti. mama cecubit pipi. haha.

 ni contoh gambar dia tak bagi kerjasama. sorok muka belakang uri. haishh. tak pela. yang penting doktor cakap jantung baby okey. tulang belakang okey. air ketuban pun normal. semua InsyaAllah selamat sehingga kita berjumpa face to face ye baby. baby ni pemalu ikut papa agaknya. kah kah kah. semua takmau menurun mama ye. haipp~

ni yang 2D. doktor tunjuk mata, hidung, jantung. Alhamdulillah. seronok sangat. rasa nak nangis pun ada. tapi sekat-sekat air mata. malu. indahhh sangat. rasa macam nak beli mesin 4D nak letak kat umah. hari-hari mama ngan papa bleh skodeng baby. takdop aroh laaa mesin tu mahal. haha.

yang doktor capture sex baby pun ada tau. tapi takmo la tunjuk sini. nanti baby malu. haha. Mish nak simpan lam frame. nanti kalau dia nakal Mish nak ugut tunjuk kat facebook. boleh camtu??

6 comments:

MamaHarriz said... [Reply to comment]

waah msti excited kan hihi..msti sronok nk bli brg2 baby bile dah tau gender hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply to comment]

jg diri sis n bby baik2 ya =)

intanfirdaus247 said... [Reply to comment]

salam dear.tq sudi singgah blog kak intan..wah nak jadi ibu dah ya..tahniah ya

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

punye la lama meninggalkan dunia blog rupenye mish da kawen n expecting dah.. congrats dik..

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

xpe...mama cubit t aunty kasi karate ur mama k baby... :p

missShila Nget said... [Reply to comment]

tahniah2.. best2..

jaga elok2..

moga dipermudahkan segalanya..