Wednesday, January 1, 2014

Senarai Klinik Untuk Scan 3D/4D

Assalamualaikum w.b.t.

skang ni memang musin scan 3D/4D tengah top dikalangan parents to be sekalian kan. imej dia lebih jelas walaupun Mish ekceli seram sikit tengok imej 3D nih. tapi malangnya tak banyak klinik yang sediakan perkhidmatan ni. mungkin sebab mesin 3D tu mahal kot. sesetengah klinik yang ada 3D ni biasanya akan ada 4D skali. 4D lebih kepada video kalau tak silap. yang 4D kita boleh tengok baby gerak-gerak. berenang-renang dalam perut. boleh tengok baby menguap. boleh tengok baby hisap jari. senyum-senyum. dap emm~

penat tau nak mencari klinik yang 3D dengan harga yang berpatutan. standard range harga dari RM80 hingga Rm 150 macam tu la kot. tak tau la kot korang jumpa tempat lagi murah atau lagiii mahal. haha. kopak poket lol.

okey, berikut list senarai klinik yang ada perkhidmatan 3D yang Mish tau. senang tepek kat sini. nanti anak kedua, ketiga kesepuluh, keseratus bleh pilih je memana klinik. haha. tapi rasanya dah anak ke sepuluh, seratus tu teknologi lagi canggih kot. silap-silap mak ayah boleh sentuh lagi anak lam perut tu. eh? perut tembus? haha. merapu. boooo~

psst~ Apakah Beza 2D, 3D dan 4D.

Terengganu

  1. Klinik Medik Bestari, Paka. (09-8278009) (RM100/4D)
  2. Pusat Perubatan Intan (09-6241458)
  3. Klinik Sulaiman, Jalan Tok Lam (lebih kurang RM200)
  4. Klinik Habibah, Paka (RM120)
Kuantan
  1. Klinik Doc W.Y KO (09-5667805) (RM85/3D, RM145/4D)
  2. Kuantan Medical Centre (09-5142828) (RM120/3D/4D/print out 1copy + consultation)
  3. Kuantan Specialist Hospital (09-5678588)
Negeri Sembilan
  1. Senawang Specialist Hospital (06-6751188)
  2. Klinik Rekha, Seremban (RM130/4D)
  3. Columbia Hospital Seremban (06-6011898) (
  4. Klinik Ravi (RM80/3D/4D)
  5. Klinik Thong, Bahau (06-4541048) (RM80/3D)
  6. Hospital Bersalin Sulkhimi, Senawang (06-6752560)
  7. Klinik Tawakal, Senawang (RM90)
Kelantan
  1. Pusat Perubatan An-Nisa' (2D/RM45) (rm??/3D)
  2. Klinik Ang,depan KB Mall. (RM180)
  3. Kota Bharu Medical Centre (RM250)
  4. Poliklinik Al-Hafiz (09-7430749) (RM80/3D)
tu je la kot setakat yang Mish rajin nak korek. kenapa 4 negeri ni?? sebab negeri-negeri ni je yang dekat ngan tempat kerja atau rumah Mish. so, potensi nak pergi klinik diorang ni tinggi la sikit. sekian.

8 comments:

charkuoi charkuoi said... [Reply to comment]

tahniah yer.. klu rajin lawat blog sy pulak.. :) klik2 le jugak ye.. tq

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

mekasih yunk dah list kan tuk i..
eyh??hahahaha...

diana said... [Reply to comment]

TAK PERNAH CUBA 3,4d NIH..BUAT YANG BIASA JE..DUA2 KELUAR COMEL MACAM IBU DIA..HAHHA

Pha Is said... [Reply to comment]

wa. nice share.. cma x de bini lagi.. heheh

anamizu said... [Reply to comment]

wahwahwah tahniah mish hehe
rajin tlg listkan hehe

Anonymous said... [Reply to comment]

Salam, tumpang lalu :D Just nak promote page 3D/4D untuk yang di sekitar Kota Bharu, cheapest in town!

https://www.facebook.com/eastcoast3d4d
Dijamin gambar baby cun enshaAllah :) Thanks!

Anonymous said... [Reply to comment]

saya pergi scan di klinik azzahra bukit rangin kuantan. harga tersangat lah murah. RM80 include cd + gambar bercolour scan 3D/4D TAU. Sangat berpuas hati dgn servis klinik tu. doctor dan staff sangat friendly. seberang pertanyaan korang boleh lah call/whatsapp klinik ye. 010-4276133 tu no klinik azzahra bukit rangin kuantan.

mazuki mustaffa said... [Reply to comment]

Kalau berada di area Gong Kapas Kuala Terengganu boleh try di Klinik Ar-Rijal

Lot 2989 (5894), Jalan Sultan Mohamad, Gong Kapas, Terengganu · +60 9-622 2006