Friday, September 5, 2014

Shaklee Memang Tak Bagus Pun

sekarang ni trend viral kat facebook adalah, Makan Shaklee Rahim Bengkak. lalu aku pun terfikir, kenapa makan Shaklee, rahim boleh bengkak? lepas tu mula la macam main telefon buruk tu, macam khabar angin yang tak penah dengar, kita dapat dengar, penyebab kanser la apa la.

aku pun makan Shaklee, alhamdulillah, rahim aku okey. kawan-kawan aku pun ramai yang makan GLA ni, alhamdulillah, takde dengar masalah rahim bengkak. masalah period makin stabil, jerawat batu makin pulih, dikurniakan rezeki anak. tapi tak pe. take it easy. hehe.

mungkin Shaklee ni memang tak bagus, sebab tu la Shaklee mampu bertahan 50 tahun dalam pasaran dunia..dan lebih kurang 25 tahun dalam pasaran Malaysia. Lama betul kan? Camane Shaklee boleh bertahan sebegitu lama andainya benar produk ni tak bagus, bagi kesan negatif pada pengguna. mesti la awal-awal lagi dah lingkup kan?

Mungkin jugak Shaklee ni tak bagus sebab terlalu banyak kajian yang perlu dilakukan sebelum mengeluarkan sesuatu produk? kalau semua nak tahu, sebelum mengeluarkan GLA je pun, Shaklee amek masa 3 tahun R&D dan beberapa tahun selepas tu baru la GLA terhasil. mereka buat kajian untuk hasilkan Evening Primrose Oil pada mulanya, tapi mengambil keputusan untuk menghasilkan GLA in the end lepas mereka mendapati bahan active dalam EPO adalah GLA dan bunga yang paling banyak mengandungi GLA bukanlah Evening Primrose tetapi bunga borage. See? Betapa mendalamnya kajian Shaklee?

Shaklee ni memang tak bagus, sebab tu Perdana Menteri ke 4 Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad, artis Rita Rudaini, Ayu Raudhah, Leuniey Natasha dan ramai lagi orang-orang ternama yang amalkan Shaklee ni sebagai supplemen yang mencukupkan vitamin-vitamin yang diperlukan oleh badan. Mereka pun sedar akan kebaikan Shaklee sebagai supplemen kedua terbaik di dunia.

kita UP gambar instagram Rita Rudaini berShaklee sekeping. hehe. Alhamdulillah Rita masih sihat cantik menarik tertarik lagi sekarang. 

Betapa tak bagusnya Shaklee ni sebab banyak dapat feedback positif daripada negatif. terlalu banyak yang mendapat kebaikan selepas menggunakan produk Shaklee.

GLA bagus untuk kulit.

GLA bagus untuk kulit berjerawat

GLA mengecutkan cyst.

GLA bantu hamil.

GLA membantu menurunkan paras gula dalam darah pesakit diabetes.

janganlah kita menjadi manusia yang mudah dicucuk dan terus melatah tanpa usul periksa. belajar untuk menyiasat sebelum percaya bulat-bulat. Kalau tak betul, tak pasal-pasal jatuh fitnah. semua tahu kan apa hukum orang yang menyebarkan fitnah. Nauzubillah.

Kesimpulannya, Shaklee memang tak bagus pun. mata ke atas, tangan ke bahu. Hee. I love Shaklee. I love myself.

kalau nak order Shaklee jangan lupa contact saya ye.
your Shaklee Independent Distributor.
1092621
 sms/WhatsApp : 0139139891

2 comments:

Lieza Zainal said... [Reply to comment]

Hmmm... mmg x bgus pun, abis lemak2 kak liza Shaklee cairkan... baby kak lza yang 2 thn++ tu masih lag menyusu.. mmg x bagus kan...

Diana Rashid said... [Reply to comment]

kan??pelik sangt dengan mereka2 yang mudah percaya dengan kabar angin.kadang2 tu berita tu nampak sangt ada niat nak menjatuh kan ,tapi percaya jugak..tak kan depa tak tau kalau betul la bahaya dah lama keluar suratkabar,keluar berita...bukan nya produk setahun jagung..