Wednesday, June 26, 2013

Gosok Baju

Assalamualaikum w.b.t

merasa kepenatan yang tak terhingga dua tiga hari ni. ahad, isnin dan selasa hari tu kursus. hari ni (rabu) mula kerja, tapi dah kena pegi Hospital bentong untuk pungut ubat LP. hanya yang paham je tahu. tak penting pun ekceli. yang penting dan harus kamu tau, kerja ni penat even pergi dengan driver.

penat nak kena angkat kotak dari stor integrasi kat tingkat dua. lepas tu nak angkat lotion-lotion kat manufacturing. phewww. semoga tulang ku terus kuat untuk menampung kerja ku sehingga pencen. haha.

semoga Allah memberkati pekerjaan ku. kerja itu satu ibadah. 

Mish keje pakai uniform kelabu okey. statik je uniform tu sampai pencen insyaAllah. agak membosankan la bila kerja beruniform ni. haha. tapi tudung je diberi kebebesan. kau nak pakai tudung putih ke, kelabu asap ke, hijau pucuk pisang ke, merah mak ngah ke. up to you. so, kire tahan la sikit sebab boleh bergaya tang tudung kan. haha. bergayalah sangat. pesen tudung Mish kalau keje ni sama je. buat cam mangkuk tu. pakai brooch besar-besar. setel! hak hak. tak payah susah.

tapi yang susahnya, Mish malas nak gosok tudung. bukan takat tudung je, baju dan segala jenis benda yang kena gosok. uniform suami pun Mish gosok sebab pikir tanggungjawab. kang laki aku cari lain pulak pasal Mish ni pemalas kan. tolonggla paham. ni bukan malas. tapi ni tak minah. kehkehkeh.

emm. camane la kalau Mish jadi cikgu eh. hari-hari kena tukar baju, kena gosok baju, kena gosok tudung. erkk!


8 comments:

misspurple said... [Reply to comment]

HAHAH sma laa kita ! X sk nak mggosok -_- Tapi dlm sk tak sk tuh,tshirt pon nisa gosok eventhus nak kluar kejap. Tanak pakai peronyok2 !! HAHA terasa I neh minah excelli :D btw tz yeah for drop ur comment into my entri,mish :)
Smoga tulang mish mmpu berjasa hingga pencen :)

padin said... [Reply to comment]

hehee gosok jgn tak gosok Mish,

dear xila said... [Reply to comment]

samela leceh iron baju ni...lagi suka basuh baju guna tgn u huhu

diana said... [Reply to comment]

suruh je somi gosok kan..masa ni la nak tengok dia sayang kita ke tak...muahahah

Cik Gee said... [Reply to comment]

assalamualaikum cik najihah,

sekarang ni sy kejer opis pon leceh. hari2 gosok baju gosok tudung sebelum tidur. kalau tak, esok kelam kelibut la jadinyer...

Rain said... [Reply to comment]

bab pemalas ni ko suka tiru aku kan haha

missShila Nget said... [Reply to comment]

hahaha..

jgn malas2..!!

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

hahahhaa..pemalas eh tak suka gosok baju rupanya..anta la dobi.xpun beli iron mcm di butik tu hehehee