Friday, June 21, 2013

Kita Bukan Milik Mereka

Assalamualaikum w.b.t

pernah rasa tak situasi dimana mereka yang berkata-kata kosong lebih hebat daripada mereka yang berkata-kata berisi. okey, meskipun ayat macam terabur tapi mohon mengerti ya mbak-mbak sekalian.

situasi dimana mereka sesuka hati merasakan mereka layak menentukan hala tuju kita. mereka yang merasa mereka lebih tahu apa yang kita patut buat, apa yang kita patut pilih. kita ni lebih kurang under control diorang la. feeling macam kita ni robot gitu. tekan je buatng A, kita terus ikut. but sorry la wei, kami ada otak. tak kuasa di haprak nak ikut. kami boleh pikir, siapa yang nak control kami, siapa yang nak tolong kami. we know the best.

dan untuk orang mcam kamu, kesian.

Sekian.

6 comments:

Lydia Miza said... [Reply to comment]

Ikut gerak hati kita je mish

diana said... [Reply to comment]

masa akak baru2 kawen dulu pun ada rasa macam ni..rimasa sangt..rasa macam depa anggap kita ni baru lahir ke duani..hahah

pha is said... [Reply to comment]

kita bukan milik sesiapa...

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Mish.Banyak2 bersaborrr..Susah kalau dah jumpa orang macam tu. Rasa nak tampar2 je muka depa. Eh ter-emo


-___-

ezzyra said... [Reply to comment]

sabar ye mish..biasa la tu,mulut org..jgn ikot org sangat sbab kita yg nk melaluinya..hee

Rain said... [Reply to comment]

mereka menasihati, kita mendengar.

mana yang baik kita buat,
mana yang tidak kita ketepi.
usah turuti.

kalau ada menggores hati, sini aku ada untuk mengubati.

cewah.