Monday, June 17, 2013

Moody Monday, Hari Merungut

moody MONDAY. yep. perasaan yang duk terasa sampai ke buku lali skang ni. tadi pagi before gerak tengok wajah hasben macam semangat pelik je. sampai kat tempat keje terus je mendung semangat tu. waddehel yaww.

stress sebenarnya. meh nak buat sesi luahan perasaan. lama tak emo taip blog. dulu semua tau Mish bila dapat keyboard emosi terus ke langit tingginya. kah kah kah.

okey. tadi Pegawai incharge telefon suruh buat lagi sekali inden sebab yang Mish buat last week dorang tak dapat trace. goshh. penat kot. nak kena buat balik. isi balik. order balik. ekceli Mish malas nak bukak komputer inden tu. sebab leceh. dan selalu je terlupa nak turn off before balik kerja. hahaha. 

lepas tu kan. kerja dua orang. supposed to la kan. tapi end up with me sorang-sorang. ni la yang ai paling panas. yang sorang lagi gaji tinggi melangit. tapi....pffttt. ingat ye kawan-kawan. makin tinggi gaji, bukan bermakna makin sedap ampa boleh buli orang bawah. tolong la consider sikit beb. gua pun tak nak kerja susah-susah ni. tak nak datang awal-awal pagi ni. tapi pliss la beb. orang bayar gaji kan. nak duit kena kerja beb. nak berkat kena buat semua tu beb. ok. Mish pun nak berkat.



sekian terima kasih. jom packing ubat! sebelum tu. ni bukan rungutan biasa. Faedah dan kelebihan MERUNGUT.

psst~
acane nak buat bila dapat kerja ngan makhluk macam ni. sedih dengan diri sendiri. semua kerja orang push kita. semua harap kita buat. hoii. bagi la kerja aku siap dulu. lepas tu insyaAllah dengan ikhlas gua buat. satu-satu la. sian kat ai. ngadu kat hasben kangg!

8 comments:

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Tak best jugak kalau tempat kerja ada orang macam tu kan mish. Nak pergi kerja pun jadi takde mood.Btw, mohon bersabar la..Nanti dah terbiasa,jadi cam oke la kot.Sob2..Mesti stress orang duk push2 kita macam2.Aigooo kalau gaji dia tu sedekah kat kita, lain la..Hihihi

Bestlah dia, apa2 jer,ngadu kat husben..Kikiki

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

happy moody monday yuyunk....
weee...rindu mung!!!

diana said... [Reply to comment]

orang gini ajarnya kena garang je,...tak garang pun kena belagak garang..lagi satu bila depan dia jangan sengih2..buat nmuka ketat je supaya dia takut nak suruh kita buaty itu ini..hahahah

Rusydi Hikmawan said... [Reply to comment]

tetap semangat. i love monday.

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

sabar je la dgn org mcm tu...adah pun ade jumpa gak org yg mcm tu..aishhh...

pha is said... [Reply to comment]

kesian kat puan mish.. hehe..
nnti dah jadi PRP farmasi, harap x kena buli. hehehe

tomatokering :) said... [Reply to comment]

tak baik nye.. ikhlas ikhlas jgk tapi jangan sampai orang pijak kepala tau.. :)

pssstt mentang dah ade hincik tunang :P

Rain said... [Reply to comment]

kerja duk rumah je mish. besar pahala tunggu hasben balik.. hihi.

harap hang pertimbangkan cadangan Rain ni