Thursday, June 13, 2013

Misi Dua Bulan Selepas Kahwin

Assalamualaikum w.b.t

syukur ke hadrat Ilahi sebab mengentalkan lagi semangat mengetuk-ngetuk keyboard ni. haha. tambah kental bila bukak Nuffnang tengok ada 4 buffered earning dengan status on going. ehem. mekaseh abang Nuff. even lama kita tak bersua, abang sudi bagi duit lebih. hadiah kawen lettew. hoho.

rutin harian lepas kawen? still macam biasa. rutin paling bosan bila kena bangun awal, then siap-siap awal, kena drive 15-20 minit, then masuk keje. pastu dah pukul 5 petang on time, drive lagi ntuk balik rumah. homaigod. kalau dulu tak sampai lima minit dah sampai klinik jalan kaki je. skang terpaksa berulang pergi kerja. 

balik kerja je lepak-lepak dulu. masak nasi semua encik hasben dah setel awal-awal lagi. Mish cuma pikir lauk je. syukur sebab dia tau bini dia memang paling malas nak masak nasi. haha. leceh nak kena basuh-basuh beras, tuang-tuang air. haha. 

bab lauk tak pernah lagi mish masak yang beria. semalam paling hebat pun masak sardin, telur dadar ngan kacang buncis. siap! encik hasben pulak makhluk paling senang bab makan. simple is better baginya. kuikuikui. memang kena la ngan aku yang sangat rajin ni kan. 

ekceli bukn lah Mish mals nk msak, masalahnya, peti tak sampai-sampai lagi. order dari sebelum kawen lagi. sampai gua dh kawen tetap tak sampai. kata tukang kedai, insyaAllah petang ni sampai. hoorey! lepas ni gigih la sikit ai bersilat kat dapur. haha. 



psst~ 
misi nak menaikkan berat badan encik hasben bermula! bebudak klinik bagi ai masa 2 bulan ntuk buat dia gemuk. oh my! high expectation rupanya kawan-kawan aku. haha. kurus sangat eh awak? =P

4 comments:

diana said... [Reply to comment]

dia kurus sangt ke mish..ala..mish pun kena naikkan berat tu jugak.,.naik kan sikit lagi..baru la namanya isteri..hahahah

pha is said... [Reply to comment]

kesian en. suami.. biar la dia slim mcm tu.. hehehe

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Nanti naik la tu badan encik husband. Ce masak sedap sedap sikit. Confirm tambah nasi nanti =D

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

bagi sama2 naik berat badan tu...din kurus dan awak pun kecik....hehee