Saturday, December 24, 2011

Kedai Depan-depan, Beza Harga Berganda-ganda

yahuu...haippp semua. mood upate makin malap dari hari ke hari. terlalu banyak benda nak diceritakan sampai tak tertaip. maka, biarkah kusimpan cerita sorang-sorang. hehe.

semalam Mish pergi merayap ke Kuantan. yalahh. kalau balik umah situ la heaven nya kalau tang shopping. syok wei tabur duit sampai poket kempis pun tak sedar. tak pe lah. sekali sekala. haha. sekali sekala la sangat.

pastu ni nak citer, masa duk round-round satu Kuantan Parade semalam, Mish terberkenan ngan satu maxi dress. corak polka dot. memang hensem kalau Mish pakai nih. (agaknyala). tapi serius Mish ngan adik Mish berkenan la. pastu tengok harga, RM40. em..macam dah ok. sebab tengok blogshop pn jual harga lebih kurang ni jugak. campur postage apa semua mahal gak. yedop?

bila pikir secara rasional. rilek dulu, jangan gopoh gapah. Kuantan Parade kan besar. jalan-jalan dulu. kot kat lain lagi murah. lepas tu, depan kedai tu ada satu butik. yang tadi tu kiosk je. kami pun masuk la butik tu. baju yang sama, jenis sama, kain sama, corak sama, harga dia RM60. mak aihh..tanjat boboi. tiba-tiba harga naik RM20. padahal kedai tu ngan kedai ni bukan jauh pun. kau kentut aku boleh bau. kau skodeng pun aku bleh tau. 


think positive : mungkin sewa butik tu mahal.



12 comments:

JIJI YU said... [Reply to comment]

biase la tu..berniaga ikut nafesuu..waaa bersngka buruk aku ni

ahsfantasy24 said... [Reply to comment]

Kalau dah beli tu, memang sakit
hati bila jumpa yg sama dgn harga yg lagi murah, huhu~

kadang2 kena banyak masa untuk usya dulu :)


Memang sudah ditakdirkan untuk sementara.

emy|farid said... [Reply to comment]

tak pe survey2 dlu kan, manatau ada yg hrga rm35 ke hiksssss

Aiman Isa said... [Reply to comment]

patut perempuan shopping lama... kes jalan2 tengok harga dulu macam kat pasar mlm rupanya..

Apik Pehe said... [Reply to comment]

huhu..tu la..pergi tak ingat orang..kena cari lagi..mungkin ada yang rm30 tu..hahaha...

diana said... [Reply to comment]

aih..
habis tu sewa kedai yang lagi satu tu murah ke??padahal satu tempat je kan???
nampak sangt nak untung berganda..

Aretikz said... [Reply to comment]

Hehe.. nak beta belikan? tapi guna duit Mish ~ ahakz.. orang baru kerja mesti blanja abang senior ni.. haha..

Rain said... [Reply to comment]

betul kan, orang kata kalau g kuantan, memang syok shoping.

awas perempuan! lol

cik anum said... [Reply to comment]

hahaha.. baik beli kat kiosk je..
murah tu yang penting mish. :)

Hizami Rahim said... [Reply to comment]

mungkin butik tu boleh tawar menawar kot? haha

semutsengal said... [Reply to comment]

err,

yayaya. kadang harga sewa yang mahal so dia kena naikkan baru untung lebih,

YOUsoF said... [Reply to comment]

Lama dah tak shopping baju poka dot.. kehkehkeh


Biasalah Mish, lain kedai lain harganya walaupun barang yang sama..