Wednesday, December 21, 2011

Kursus Yang Membosankan

Dua hari berturut-turut Mish kena pergi kursus ari tu.  tu pasal blog banyak terabai. Straight to the point la ye…Mish serius sangat tak suka pergi kursus. Sebab tu bila nampak je nama naik kena pergi kursus ke sekian sekian. Rasa macam..alahaiiii. asyik nama aku je. haha. Nampak sangat nama saya sedap eh. Terima kasih umi. Terima kasih abah. Hehe.

Kena bangun awal.
Yess. Satu-satunya factor utama yang sangat mengSPOILkan. Kena bangun awal pagi. Lepas tu nak kena naik van klinik awal-awal pagi, merentas jalan yang berliku-liku tu. malasnyaaa.

Mengantuk
Well, kalau tempat kursus tu ada sedia meja kira ok la jugak. Boleh wat tongkat dagu untuk tidur kan. Tapi ni tempat kursus tu just sedia kerusi. Konpem kalau mengantuk, terlelap, kepala mesti tergolek kiri kanan depan belakang. Huhu.

Penceramah membosankan.
Menambahkan kebosanan dan kemengantukan di tempat kursus adalah penceramah atau tukang bagi ilmu masa kursus tu baca je slaid yang dia tayang kat depan. Tak de langsung nak tunjuk contoh atau hurai guna bahasa sendiri. Ish…baik suh baca slaid je. senang citer. Kan kan kan?

Kena pakai perfect-perfect.
Haha. maksud perfect-perfect disini adalah kena pakai kemas la. Ni bagi Mish la eh. Kalau orang skema dia tak de nya nak tensen benda remeh camni. Kena pakai name tag tu, lepas tu kena pakai kasut tertutup, kena pakai tu pakai ni. maklumla, kat tempat kursus biasanya jumpa ngan staf dari bahagian lain,so, kena la jaga sikit penampilan kan. Ehee.



13 comments:

Afiq Afham said... [Reply to comment]

hahaha..mek da mula merepek dah..cian dia..dah2..pok dahi kang

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

rindunye nak rase g kursus..
padahal 2mggu lps dh g..
seb baek xcium lutut je ngntuk gile..

diana said... [Reply to comment]

sbar je la mish..
dah tanggungjawab ,,..kan..
heeh...
lain kali bawak bantal dan selimut
untuk persedian kalau2 mengantuk..ekekeke

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

tapi satu je sedap..makan free..kdg2 dpt makan sedap2 pulak tu..haha

Sya Syazana said... [Reply to comment]

takpe MISH , bersusah susah dulu bersenang senang kemudian .. ape, orang jepun kata..haa GANBATTE~ *betul eh?*

emieysandra said... [Reply to comment]

xsuke g kursus@ ceramah sb cpt ngantukk =.='

Wanie said... [Reply to comment]

time kursus bukan boleh dapat banyak ilmu baru ke mish?huhu..besala alam pekerjaan ni mesti ade kursus..layan kan aje..hehe

kiwi said... [Reply to comment]

hihi..ni kursus yg mcm mne..bwk phone dgr lgu je..adeh ajr wat jht lak..tpi kdg2 best juge dpt g kursus..hihi

siti kektus said... [Reply to comment]

kalau penceramah baca slide je pon, kite boleh tersengguk2 jugak menahan ngantuk. huhu

YOUsoF said... [Reply to comment]

Usop ok je kalau kursus tu tak membosankan.. Untung² dapat tambah kawan baru..

Kalau lelaki ok lagi kot nak pakai kemas² sebab ambik masa berkali-kali ganda lebih cepat daripada perempuan.. ;D

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

tak suke kursus2 ni.
nak2 kalau penceramah tak best, skema.. rase nak cabut kepala sendiri je time tu =P

eRza farEeha said... [Reply to comment]

mung nk wet lbeh kne la g kursus..ish4

semutsengal said... [Reply to comment]

selamat berkhusus.