Thursday, December 29, 2011

Dear PEROKOK,

Maaf, tajuk ni bukanlah point untuk Mish lancarkan perang terhadap perokok-perokok sekalian. Maafkan saya andai anda seorang perokok. 

Mish cuma nak bagitau la kan…kalau korang adalah perokok yang macho, sila la merokok di tempat yang betul. Sebelum nak cucuh api kat hujung rokok tu, intai-intai la sikit kiri kanan korang. Kot-kot la ada budak kecik ke, bayi baru lahir ke, takkan la tetap nak merokok kat situ. Kang tak pasal-pasal jantung depa rosak sebab kamu. Ingat, kamu Cuma 30%. Kami yang hidu, isap asap atau bau dia tu 70% tau? Grrr. Ni nak marah ni.

Perokok, kalau ye pun nak hisap rokok dua tiga kotak, make sure korang ada spare chewing gum atau pun gula-gula yang ada mint sikit. Kasi wangi sikit mulut. Tak de la lepas isap rokok, nak sembang tu, terasa bau rokok sangat. Hehe. mulut wangi, i nak sembang pun suka hati.

sekian je untuk kali ni. lain kali Mish sambung lagi okeh? till then..adios!

14 comments:

Apik Pehe said... [Reply to comment]

hahaha..fuhhh..naseb bek tak merokok..

Rina Rossoneri said... [Reply to comment]

ada ke perokok yang prihatin dgn keadaan sekeliling? tgk kat kedai mamak tuh...huh, depan makanan gi merokok, pastu makan dengan asap2 tu sekali...huhhhh

cik violet said... [Reply to comment]

really hate smoker..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hahaha..mmg pening borak ngan kaki perokok ni.mulut bau rokok

eRza farEeha said... [Reply to comment]

aishhh...bnci bnci bncii asap rokok..haha

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

terbaek entry nie.

nie nak isap rokok, ikut suka dia jep. aduh,

Kira Kekuri said... [Reply to comment]

takot, aku slalu terhidu asap perokok.. =..='
ohh nooo

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

dalam family zai, zai and mak zai je x merokok! ekeke :D

Tea said... [Reply to comment]

oh memang tidak suka perokok... sgt tidak suka

cik miera said... [Reply to comment]

hmm.. surround me, ramai sgt yg merokok.. kdg2 rimas jugak. tp tahan je.. huhu..

semutsengal said... [Reply to comment]

Err,


katakan TAK NAK !


LALALALALLALALA

laskar pelangi said... [Reply to comment]

tula..tak berapa gemar perokok..huk3 nak wat cam mana abah sendiri pun perokok...sob3x~

emieysandra said... [Reply to comment]

xsuke sgt asap rokok..tp, kne terima abg merokok =.='

Picoz Shupalula. said... [Reply to comment]

katakak tidak pada rokok =p