Friday, December 30, 2011

Sad Memory 2011

Sebelum 2012 adalah 2011 masih belum berakhir. Yeah..lepas habis part happy, kita ke part sedih pulak meh.  Buat korang yang selalu bersama ngan Mish mesti tau apa yang terjadi pada keluarga Mish awal bulan Jun hari tu. em..Mish kehilangan salah seorang adik. Adik nombor lima. Bagi Mish, sampai sekarang, still terasa kehilangan dia.

Setiap kali balik kampung, mesti Mish teringat kat dia. Kadang-kadang Mish lupa dia dah tak de. Sebab Mish kan jarang ada kat rumah. Bila balik je, semua adik beradik berkumpul. Masa tu la paling terasa kehilangan arwah.

Along rinduuuu sangat kat abang. Lama along tak pegi melawat abang kan. Maaf, hari tu along tak sempat. Along janji, along akan cuba sedekahkan apa yang along mampu. Along cuba,. Sebab along tak nak rumah abang gelap. Along tak nak abang rasa sunyi kat sana. Along tak nak abang rasa tersisih. Kami semua ingat kat abang. Umi kata, dah lama dia tak buat tomyam, sebab kalau umi buat pun, tak de orang nak makan. Kalau abang ada dulu, 2 3 4 kali abang pegi dapur ratah tomyam. Kan? Kami semua rindu mulut becok abang. Along ingat hari tu nak bawak adik-adik pegi tengok wayang. Macam yang kita buat dulu. Enjoy kan? Tapi along rasa along tak kuat lagi. Tunggu la sikit masa nanti. Bila Iman dah besar ke. sebab sekarang ni, kalau pegi jalan, along still rasa macam tak lengkap. Abang..abang tau tak..setiap kali along lalu kat tempat abang ‘dijemput’ tu..along takut sangat. Kalau along tengah bawak kete, along pegang stereng kuat-kuat. Kalau along tak bawak kete, along akan pejam mata bila lalu situ. Abang tau..along tak suka tempat tu. along rasa takut. Kadang-kadang, bila along duk sorang lam bilik..along selalu je teringat kat abang. Along terkilan. Dah lama kita tak jumpa kan. Abang ada mintak along belikan sweater. Along kata, nanti along keje along beli la. Tapi along tak sempat keje, abang dah pegi. Tak pe la.  Skang abang dah tenang kat sana kan. Abang dah selamat ke sana. Tempat yang Allah janjikan untuk semua hambanya. Along pulak tak tau bila. Abang, semoga roh abang dicucuri rahmat olehNya.

Kalau lah arwah boleh baca semua ni. hurm..al-Fatihah untuk arwah Ahmad Yazid. Pen off~

16 comments:

cik miera said... [Reply to comment]

semoga arwah ditempatkan dalam golongan hamba2 yang soleh..

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mish!!!!..........termenitis airmata pelangi kat sini.memang sedih sangat.tu la kan, tragedi adik mish eksiden dlu...huhu..semoga arwah sentiasa aman di sana..sapa tak sayang adik kandung kan..sedihnya dear....hope u tabah sayang....=[

Kira Kekuri said... [Reply to comment]

sedihnya.. semoga dia tenang n bahagia di sana.. =(

NoorAtika MohdAzali said... [Reply to comment]

tarikh same dgn besday ika tu..
trkjut ble dapat brite ni mase tu..
Allah lbh sygkn arwah..
hope mish n fmly trus tabah k...~

suzie rahman said... [Reply to comment]

mish knp cite sedih..hu naik bulu roma suzie. klu xkuat.dh ombak rindu suzie kt sini. pape pon sbrnya.. allah lbh syg kn abg. al-fathihah <3

BENA said... [Reply to comment]

sama la ngan bena , walopon arwah abang dah nak masuk 4 tahun pergi . tapi tetap rase cam dia pergi outstation jer ;)



Al-fatihah untuk adik mish ye ;)

Aziati Wan Haron said... [Reply to comment]

Al fatihah :(

LadyBird said... [Reply to comment]

misss... :(.. sedih... :( :( :(..

~Nana BamBam~ said... [Reply to comment]

sedih baca entri mish nie..

tabahkan hati ye..Semoga arwah adik mish dicucuri rahmat-Nya..amin..

xmo la sedey2 yer..

ezzyra said... [Reply to comment]

semoga rohnya dicucuri rahmat dah ditempatkan di kalangan org beriman...amin..

ezzyra said... [Reply to comment]

semoga rohnya dicucuri rahmat dah ditempatkan di kalangan org beriman...amin..

cik anum said... [Reply to comment]

al-fatihah .
mish jgn sedih2 :)

alif haris said... [Reply to comment]

al fatihah buat arwah .. semoga dia tenang disana ya mish

Aida Omar said... [Reply to comment]

Al-Fatihah untuk arwah..
semoga arwah ditempatkan bersama golongan beriman, dan bahagia disisi Nya disana.

buat mish sekeluarga moga tabah menghadapi dugaan dari Allah ini..

YOUsoF said... [Reply to comment]

Al-Fatihah.. Ternyata Allah lebih sayangkannya.

Semoga arwah tenang di sana.. Kita yang masih bernyawa ni kena terus kuat ok! Persiapkan diri, entah bila giliran kita..

Apik Pehe said... [Reply to comment]

dah dah mish..apik pun sebak biler pergi rumah mish aritu..tapi nampak mish kuat, tabah..masih lagi senyum kat apik masa tu..

takper la mish..kiter kena redha jer dengan apa yang berlaku..

sentiasa la berdoa agar rohnya dicucuri rahmat...