Wednesday, December 28, 2011

Kantoikan Iman Tak Mandi.

Baru je dua hari tinggal rumah, tapi dah terindu-rindu bau rumah. Parah kan penangan rumahku syurgaku.
Hari tu balik, seperti juga bocah cilik Usop punya. Si Iman pun ada perangai baru. biasala. Budak nak membesar. Tengah belajar. Ada je keletah yang lucu. Kan? Hehe. Terbarunya hari tu, Iman sekarang dah jadi takut air. Malas mandi. Perangai siapa laaaa dia ikut eh. Haha.

Macam biasa, bangun pagi je, memang dia akan nyebok la kat tepi Mish. Hari tu Mish ada beli bantal Angry Bird, so, setiap kali masuk, memang dia terkam kat bantal tu dulu la.


Iman, iman mandi blom?

Iman mandi dahhh..

Ea? Iman mandi ngan sape?

Emm..Iman mandi ngan Iman ah.

Iman mandi ngan sape?

Iman mandi ngan Iman la….

Haa…kalau nak tau tu namanya Iman tengah mengelak dirinya kantoi bahawasanya dia belum mandi. Haha. kalau dia jawab mandi ngan Iman tu maknanya dia tak mandi lagi. Pandai la dia jawab. Haha. kalau dia betul-betul mandi, dia akan bagitau dengan siapa dia mandi atau pun orang yang mandikan dia.

kalau pergi mana-mana mesti orang tak percaya dia tu baru 2 tahun setengah. mulut laju macam apa je. nak marah pun jadi. asal lota nak marah, dia cakap " jangan sampai gua goyang" versi pelat. adoi terburai isi perut gelakkan dia. semua gara-gara duk tengok KL Gangster. bahanaa betul le.

Kah kah kah. Budak malas mandi. Siapa yang malas mandi lepas ni boleh la join Iman. Ehee…

8 comments:

missSenget said... [Reply to comment]

iman ni mesti ikut perangai kak long die ni..

haish...

takleh nk kata pa dah....

Apik Pehe said... [Reply to comment]

hahaha..tu same la dengan akak dia tu..tak mandi..

iman2..dah besar apik tengok..dulu kecik jer..

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mesti mish pun malas mandi kot? iman dah tiru mish agaknya =D

Tea said... [Reply to comment]

Iman baru 2 tahun, tanye tea pun akan jwb yg sama.. Yes baru2 tahun....

Tea mandi dgn tea lah...

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hhaha...kantoi...btw, chomel laa iman tuu :)

Prettywrite said... [Reply to comment]

ahaha lucunya dia sebut macam tu?mesti kelakar sangat..hhehe

emy|farid said... [Reply to comment]

ahaha comel gile, mandi ngan iman. pandai bdk 2thun ni mndi sendiri, hehe

Rozuan Ismail said... [Reply to comment]

comel iman ni ye