Thursday, December 8, 2011

Tak Susah Untuk Menjadi Susah. Tak Senang Untuk Jadi Senang

apesal sekarang ni ramaii sangat yang join MLM eh? lepas tu bila duit berKKKK (ribu) masuk lam akaun bank pakat duk menunjuk. aku la dapat 100K. aku mampu ni. aku mampu tu. terus lupa kehidupan susah dulu.

mungkin orang jadi macam ni sebab kehidupan dia masa susah dulu selalu sangat kena pandang rendah apa semua. tapi macam ni bukan jalan yang betul. kalau betul kau dapat rezeki, kau sedekah diam-diam. pergi sedekah pada mereka yang layak.bukan bersedekah pada mereka yang terlebih mampu. tapi tak pe. kalau dah niat sedekah, insyaAllah diterima olehNya. siapa la saya untuk menghakimi keikhlasan seseorang. ye dop?

kita ni, nak jadi senang, bukan senang tau tak. kita kena mula dari bawah. panjat pelan-pelan. sakit dulu sebelum senang. baru kita hargai kesenangan tu. kalau kita senang dengan cara yang senang, maka, senang jugak la kesenangan tu berambus dari hidup kita.

dan, kalau kita nak susah pun tak susah. senanggg je nak susah ni. contoh macam kau nampak sorang awek lalu dengan kain terbelah sampai ke bontot. pastu kau try cucuk ngan lidi. tengok dia marah ke tak. silap-silap dia tu bini gangster. lagi la parah. padan muka kau. haha. tak pasal-pasal masuk spital kena belasah. kan dah susah. simple kan? contoh pun macam budak darjah satu. aiyaa..

11 comments:

L said... [Reply to comment]

hahha.. aku like yang tuh.. pegi keje la lol.. haha

jom baca kejap.=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

cik anum said... [Reply to comment]

mishh ,
i need ur help.
hehee :)

Outbound Malang said... [Reply to comment]

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hamba suka entri ini!!


Sama jugak macam budak² yang popular melalu program realiti. Untung² nama naik, kalau tak ada nasib tenggelam terus. Yang popular tu pun ada yang sekejap je sebab guna cara pintas sedangkan mula dari bawah itu yang terbaik.. Ni contoh budak sekolah menengah.. ;D

BENA said... [Reply to comment]

wakakakakaka ! beh parokkk ayat kotak biru tuh

Izan Ishak said... [Reply to comment]

ramai sgt yg tertipu ngan MLM ni kan mish... nak kaya cepat kononnya. TAPI...tak semudah itu....

diana said... [Reply to comment]

tak keja tak boleh jadi kaya..jutawan pun kerja walaupun dia dah jadi jutawan..
ekekek

missSenget said... [Reply to comment]

ok2..

ai pi kije skrg..

sob2..patut laa x kaya2.. kehkehkeh..

Wanie said... [Reply to comment]

err memang dah ramai dari dulu kot..skang kat facebook penuh kan..

siti kektus said... [Reply to comment]

Haha. Suka pulak yg pasal fb tu. Nak duit kena la kerja. :)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

HAHAHA;)