Wednesday, January 11, 2012

MASALAH

Masuk je blog purple ni, murung. Muram. Sedih. Asyik cerita pasala masalah je kan. Well, namanya kehidupan. Takkan lari dari masalah. Bercerita, berceloteh, merapu di blog merupakan salah satu cara untuk melapangkan dada.  Bila masalah menghimpit, dada kita mesti rasa sempit je kan. Nak bernafas pun rasa macam kena guna tong oksigen.


Ikutkan hati, bila ada masalah, Mish suka bersendirian. Berkurung dalam bilik. Tapi sebenarnya, bila kita duk diam, makin kita tertekan. Makin kita fikir, makin kita muram. Makin kita melupakan, makin ia mendekat. Hah, puitis tis tis ayat. Kan? Jom gelak. Haha. #tiba-tiba

Anggap je masalah tu sebahagian daripada syarat untuk kita matang. Tak pun, bagi yang single, anggap je masalah tu syarat wajib ada sebelum kawen. Haa. Tu kalau kes masalah kapel la. Kalau masalah kerja, anggap je tu syarat wajib ada untuk kita dapat gaji. kalau masalah belajar pulak, anggap je tu semua syarat wajib untuk korang dapat sijil. nak tak nak. susah ke senang kos korang tu, memang akan ada masalah. Hadapi dengan senyuman. Buat la senyum kambeng pun. Asal senyum.

Haahhhh..lepas je taip entry ni. terus je rasa lapang sikit. Thanx for listening. Eh. Reading. Hahaha.

7 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

stage2 yang wajib kite naik tuk berada di atas... :)

diana said... [Reply to comment]

Tak de masalah tak berwarna warni la hidup..:)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

LORH...Nape ni...sabar eh dear.masalah mmg xdapat lari dari manusia..tu pewarna kepada kehidupan...

pha is said... [Reply to comment]

Everybody want happiness, nobody want pain, but u can't have a rainbow without a little rain... ('',)

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Manusia tak pernah lari dari masalah, senang cerita kan Mish sayam. Hihi. Macam mana Shag nak senyum kambing Mish? Shag tak pernah tengok kambing tersenyum. Hoho~

Tea said... [Reply to comment]

luahkanlah kesedihan dgn apa cara sekalipun.. sekurang2nya komen2 di sini mampu buat kita tersenyum..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

mmg itu lah kehidupan mish