Monday, January 23, 2012

HURT

banyak benda dalam hidup kita yang kita tak boleh nak ramal. kita rancang lain, tapi lain yang jadi. tu la namanya takdir Allah. kita hanya merancang, tapi Allah yang menentukan.

sometimes, bila kita hadapi sesuatu yang memilukan. yang tidak selari dengan keinginan hati kita, pertama sekali, haruslah hati kita memberontak kan. hati kita rasa tak patut. hati kita rasa tak adil. then, ia membawa kepada kesedihan apabila luahan hati kita tidak diendahkan.

sampai satu saat ianya sangat menyakitkan sehingga hati tak tertanggung bisa, kita merintih dalam suka. kita menangis dalam hujan. kita pendam. kita diam. kita cuba mengelak daripada memikirkan. tapi..tapi hakikatnya, ianya makin menyakitkan.

mungkin bila ianya terlalu menyakitkan kita berusaha mencari peluang. peluang membaiki mana yang salah. kau sanggup buat apa saja asal mereka mengerti apa yang kau rasa. agar mereka memahami apa yang kau rasa. agar mereka memulihkan semua rasa hati kau.

tapi sebenarnya, mereka hanya tersenyum jengkel.

its time to give up on them!

9 comments:

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

kan?kdg2 kita berharap dpt baik sesuatu tu..berubah utk jd lbh baik..tp kdg2 kita buat tu utk jaga hati mereka..sampai satu tahap, rasa dh letih nak jaga hati orang. terfikir mcm x perlu nak jaga hati orang kalau hati kita pun diorang tak jaga.

bkn pentingkan diri cuma perlukan ruang untuk diri sendiri..

tetiba nak emo kat sini.. ades @_@

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

nk mmberontak x slh..tp kite juga yg dpr tempiasnyee yunk huhuhu..
hmmm..

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mish! awat plak ni.semoga tabah menghadapi dugaan di dunia ni.kadang2 semua tu buat kita jadi makin tabah =)
insyaAllah :)

padin said... [Reply to comment]

kalau diam tu tak boleh mengelak diri dari memberontak, cuba luah saje.. mungkin boleh membantu??

shera haifa said... [Reply to comment]

luahkan laa pda yg memahami. tak boleh luah pada kawan-kawan, family kan ada. Family sentiasa d sisi kan?

penagih kasih said... [Reply to comment]

najihah,maybe nasihat sy agak cliche tp ini antara jalan terbaik sy boleh cadangkan

1.luahkan pada Allah,tak kisah la time solat ke,lepas solat ke,bila2 masa pon bole
2.tinggalkan je kawan2 yang tak membantu dan hanya menyakitkan hati
3.tambahkan kawan2 baru
4.sentiasa positif,bykkan bersabar dan percaya masalah ini akan selesai juga 1 hari nanti

:)

onie said... [Reply to comment]

mishhhh,c'mon la mish... jangan mudah berputus asa


p/s:mish duk mana eh?ayomaaaaa...hehe

alif haris said... [Reply to comment]

be strong mish ..
saba je la .. kdg2 ape y kita tak suka tu sebenarnya baik utk kita ^^

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tak salah meluah,tapi kena cari tempat yang sesuai..tak meluah cuma memalukan diri sendiri..apapun abaikan apa je tanggapan orang lain,,kita tetap kita,tidak bisa menjadi yang lain..

#kalau sy kuat,takkan jihah tak boleh..ayuhhhh