Tuesday, January 24, 2012

Kesilapan Lelaki

umumnya, sebuah ikatan, pasti bermula dengan perkenalan, kemudian persahabatan, dan seterusnya yang lebih maju lagi.. so, ingin saya tegaskan disini, tanpa membuang masa, tenaga dan fikiran kamu, buat lelaki. jangan terburu-buru. oh mai. why lelaki. ang ni anti lelaki ke Mish? hoii. tak de nya. Mish cuma allergik sikit ngan lelaki. asal ada lelaki je, miang gatai mula la nak mai. haha.

bercakap secara jujurnya okey, Mish jenis yang susah nak sayang orang. setakat suka tu memang senang sangat. hai semua. aku suka kau semua. simple kan. tapi untuk sayang ehem ehem tu memang susah. so, Mish percaya perempuan lain adalah sama.

bagi Mish la kan, first kau kenal ngan perempuan tu wahai sang lelaki, kau jangan la tunjuk sangat kau minat dia. kau buat biasa je. kau buat cool. kau buat macam biasa. ye, macam biasa. even kau obses sangat pun dengan dia. jangan terburu-buru. lagi-lagi dengan perempuan yang macam aku yang lagi suka memburu daripada diburu. ohmai..yeye je kan.

sememangnya perasaan sayang tu kita tak boleh nak kawal. yelah..siapalah Mish untuk senang-senang je suruh korang matikan perasaan tu. bukan salah korang kan. perasaan tu memang tak boleh dikawal. tapi, agak-agak la derr. awek tu baru je putus. tak pun tengah frust menunggeng ke apa ke kau dah cakap hal anak la, minang la apa la. lagi masuk bab rindu, sayang, nak jumpa apa semua. adess. rimas tau. yess. tu perkataan paling tepat.

kalau perempuan tu adalah Mish, sejujurnya, Mish tak suka! sebab dia macam memaksa kita. seolah-olah menekan kita untuk mempertimbangkan perasaan dia. lepas tu suka cakap, "tak pe, saya sedar saya siapa". demm..tengah tensen ngan ex lagi. nak kena jaga pulak hati orang. susah tau tak. bagi masa kan senang. orang nak bertenang segala bagai duk masuk hal lain pulak. spoil.

see. entry ni dah macam luahan perasaan sendiri pulak. haha. pape je lah...tapi buat guys, bertimbang rasa dan beragak-agak la sikit. minah tu bakal suka kat kau pun boleh lari sampai phuket kalau kau gaduhhh macam tu. hadoww la.

19 comments:

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

taw xpe..semak keapala hotak nak kena jaga hati lagi.. nak ckp siapa saya..jd mcm menagih simpati kita pulak..

nak emo jugak kat sini..haha

Nazifa said... [Reply to comment]

hahhaaha.boleh agak sape.teng!

ade cite yg i xtaw ke?ehem3

Jumir said... [Reply to comment]

n3 mcm ada ciri kaunselor gitu....cayalah.

Cik Aish said... [Reply to comment]

huhuh mmg rimas klu jumpa spesis mcmtu..niway...aish lak jenis cepat syg kat org..hahaha..payah tau!

Apik Pehe said... [Reply to comment]

haha..jangan lari jauh2 tau..nanti susah nak jumpa karok bagai

kyoshi_sousuke said... [Reply to comment]

jangan terburu-buru. lagi-lagi dengan perempuan yang macam aku yang lagi suka memburu daripada diburu...ayat ni mmg terbaik...hehe..cpt2 take note

haffizmohdnoor said... [Reply to comment]

wah..macam scary je baca post ni..
anyway nice post..

singgah n follow sini.. :)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

aiyoooo! susah la dapat laki cam gitu.stress tak hlg lg..dpt plak stress baru...sob3x

Paris Lipton said... [Reply to comment]

aummmmm hati sukar dijangka, sukar ditafsir, sukar dianalisa apakah?

eRza farEeha said... [Reply to comment]

betoi2...ni baru kenal da nk feelin2..apa kes!..haha

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hmmmm..benci la kalo laki xphm bhase huhuh

Woofer Storm said... [Reply to comment]

meh sini nak minang lebih^^

#takperlukatapapa2..hehe slmt mlm jihah,tak mo rimas2 tau.hehee

kotak bulat said... [Reply to comment]

memang perasaan kita xleh kwal..kdg2 leh syg dkt org yang tak syg kita.. :( ok,sedih plak.

diana said... [Reply to comment]

mungkin dia dah lama tunggu mish single..sekali ada peluang terus masuk jarum..hehehhe..tapi tak kena gaya dan masa..:)

Aida Omar said... [Reply to comment]

aida suka entry mish nie.. I loike!! haha.. memang semak dan serabut kalau lelaki macam tu. Lelaki yang gopoh2 nie perempuan lagi cepat tak percaya.. macam tangkap muat je. lalala~

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

huhu saangat setuju =D

kaioax said... [Reply to comment]

cm pnah nmpk pic neh..huhu

kaioax said... [Reply to comment]

cm knal pic neh nih..hehe

Miss PIJAOSIX said... [Reply to comment]

rotan je laju2 kalau ade lelaki macam nih..hee