Saturday, January 14, 2012

Sebab Musabab Kenapa Saya Minat KOREA!!!!

Sekarang ni banyak betul kisah kutuk kpop dan peminat kpop. Dan si fanatic kpop yang cepat melatah melawan balik. Lepas tu si pengkutuk tu kutuk lagi. Si fanatic lawannn lagi. Sampai kiamat pun tak habis. Lawan lah kamu-kamu. Malas nak campur. Saya bukan fanatic pun. Saya peminat suam-suam kuku je.  suammmlah sangat. Haha.

Variety show.
Bagi artis kpop, diorang ada bermacam-macam rancangan variety show yang best-best best dan lucu dan menghepikan. Contoh macam Thank You For Waking Us Up. Kita boleh tengok rupa diorang bangun tidur, makan dan macam-macam lah. Sebab tu senang nak kenal artis korea ni. sebab diorang sporting.  Dah la lawak bergolek-golek. Hilang stress.

Maksud lagu memang mendalam.
Senang la bagi Mish. Lagi satu, Mish jadi terminat lagu kpop ni lepas tengok lyric dia. Maksud dia bes kot. Banyak yang kena seketul-ketul atas kepala. Memang best kalau bab feeling. Haha. Ai kan minah feeling,. Auww! Lagu paling best Because Im So Stupid by SS501. Meleleh…..

Drama syok!
Seriesly, kalau cerita korea, Mish tak suka yang banyak nangis. Contoh cam, Winter Sonata.  Banyak sedih. Tapi Mish suka yang macam City Hunter. Sangat suka jalan cerita dia. Mencabar kot. Kebanyakan cerita korea ni banyak lawak. Tak kering gusi kalau tengok. Romantic pun tak de la melampau. Romantic yang logic lagi la.

Muka jambu air
Haha,. Yang ni sebab utama kenapa perempuan-perempuan especially gilaaaa sangat kat kpop. Muka depa jambu. Tak kisahla sebab cucuk ke sebab apa ke. muka dorang memang style lah. Haha. Lagi satu fesyen diorang. Tengok pakaian lam video klip lah. Unik! Kalau penyanyi perempuan biasanya seksi tang kaki je. kalau mat salleh…semua bahagian badan seksi . ish..

That’s all. Jangan kutuk saya. Ni je idea saya. Kesiannn kat saya. Haha. Mood blogging dah macam debu-debu kat lantai. Sekali sapu baru Nampak. Kalau tak sapu lantai tu kita tak tau ada debu ke tak. Haha. Mandai je perumpaan aku. Ades. Renung-renungkan dan selamat beramal.

13 comments:

JIJI YU said... [Reply to comment]

sbb hnesem je kan

shera haifa said... [Reply to comment]

owhh peminat Korea upenya.. :)

diana said... [Reply to comment]

akak rasa akak start layan drama korea ni masa tahun 2000 tak salah..
masa tu bukan banyak pun drama korea yang ada..tak ingat dah drama apa..sampai sekarang suka drama korea..
kalau lagu2 tu akak kurang minat la..
kalau minat pun pasal lagu tu lagu tema drama .heheheh.yg paling minat drama je ..sekarang tengah mabuk2 drama swallow the sun..ada ji sung..ekekekek

LadyBird said... [Reply to comment]

lady suke citernye sebba kebanyakannye diadaptasi daripada cite benar..
dan fesyen rambut di elady suke ikut.. :P tiru gitu.. ala2 comey..

pha is said... [Reply to comment]

mode ibarat debu2...? hahaha... setail...

alif haris said... [Reply to comment]

gurl korea pn meleleh gak tgk .. haha .. tu yg suka tgk :p

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Shag suka tengok variety show - Running Man, Family Outing. Shag suka hampir semua K-Drama. Nak list kan banyak sangat ! HAHA. Shag suka BigBang! Sebab lagu dorang best best. Shag tak suka yg muka jambu tapi suka yg muka poyo + macho - Jang Hyuk, T.O.P HEHE.

[[ikanficha is nuraficha]] said... [Reply to comment]

setuju betul dgn entry ni.
clasmate sy pun ramai y minat koreannsss ni.

by the way. suka baca entry kat sini
^-^

eiela said... [Reply to comment]

dulu ada roomate yang minat drama korea, byk cd dia beli. dok gelak2 dia tengok cerita korea sorang-sorang smpai pkul 3 pg.

ezzyra said... [Reply to comment]

Running Man best...haha...lawak je..lagu best,drama pon best...tgk banyak kali pon x boring..haha

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

running man daebakkkk!!!hoho

Apik Pehe said... [Reply to comment]

haha..patut la tengok pada gaya mek pun dah macam korea sikit..elehh..suam2 kuku konon..ahaha

nik suzana mat tahir said... [Reply to comment]

saya ada jual cerita korea murah2.. berminat,sila email sy.. anatahirin@rocketmail.com