Sunday, March 11, 2012

Keinginan yang Teringin

Assalamualaikum w.b.t. pernah tak korang pasang keinginan / buat wishlist banyak-banyak, bila ada peluang nak tunaikan keinginan tu, korang pikir dua kali, then, postpone dulu. pernah tak guys?


seriusly, bila dah kerja ni, berlambak-lambak keinginan yang memang teringin dari zaman kecik-kecik dan zaman muda-muda lagi. (terasa diri semakin di mamah usia) contoh macam, teringin gila nak pakai kereta baru. tengok kawan-kawan berkereta baru, berkilat, gagah, dan up to date. makin lah hati ni di gigit oleh keinginan tu.

tapi bila di pikirkan perkara lain, bersyukur je la. tak payah la nak berkereta baru. pakai je yang ada ni dulu. bukan guna pegi mana pun duduk kat Pelangai tu. kalau kereta baru,. road tax dah nak dekat sebulan gaji pokok. hoho. sayang woo. kancil Mish ni, roadtax baru RM400. ngehngehngeh. tadi baru abah gi renew. alhamdulillah. tak membebankan.

duit lain boleh simpan dulu. kereta baru? lain tahun la sayang ye. haha. dah terpostpone satu impian. walaubagaimanapun, keinginan tu tak kemana. semakin lama kita postpone, semakin kita berusaha mendapatkannya, dan semakin kita menghargainya. kan?

keinginan yang lain pun macam tu gak. hehe. nak belajar menabung. amin amin amin. lepas ni boleh lepak KL selalu. yeayy!

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hurm..entahla mish..akak pun kadang2 teringin nak dpt apa yg akak impikan.

Mia Adriana said... [Reply to comment]

heee, da rosak nnt bru bli yg baru. smntara ada niw guna jew dulu.

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tajuk hmpir sama je sayam..hehee

#jihah bukan ada beli kete baru ea?? sy takde kete,ada pun kete sorong je mampu..hehheee slmt mlm jihah

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

kawen je la mish. HAHA

Miss PIJAOSIX said... [Reply to comment]

Salam Mish,

mmg susah nak dpt ape yang kite nak...heee

p/s: mane gift akak nih...:-P

Kira Kekuri said... [Reply to comment]

pasal kereta, org sllu kata, berkecil2 dahulu, berbesar2 kemudian. ehh ayat apakah ini? hehe
sya pun bnyak gak keinginan, tapi semua terbantut, nmpak nya kali ni kali ni kena bersabar. uhuhu