Tuesday, March 27, 2012

Blogging Perlu Enjoy

Salam semua! Hello peeps! Harapan saya pada kali ini adalah anda semua berada dalam keadaan sihat dan sejahtera.  Macam lah kau heran dengan harapan Mish kan. Kah kah kah.

Dua tiga hari mendiamkan diri bukan lah bermaksud Mish kena rasuk ngan hantu MALAS. Tapi sebenarnya, erk…tengah syok baca entry sendiri. Entry lama-lama. Entry masa zaman belajar. Entry masa mula-mula blogging dulu. Dulu Mish rasa enjoy gilerrrrr blogging nih. Luah, tulis, taip semua apa yang kita rasa. Enjoy sangat. Dulu merapu bagai nak rak. Kadang-kadang terkembang lah jugak lubang hidung yang macam jambu ni bila ada yang selalu je tanya kenapa aku banyak idea dulu.
kat Entry Hubungan Profail Picture Dengan Mood
kat Entry Saya Memang PENJELES.

O)O-à lubang hidung mengembang. Kau boleh?

Dulu, cerita merapu, melalut. Tapi bila baca balik, eh, best jugak eh dulu. Skang ni, entah. Mungkin dah matang. Selera nak berceloteh tu dah mandul. Haha. selera pun mandul weyh. Serius. Skang ni mood asyik nak seriussss je manjang. Bosan bosan bosan betul la. Nak jadi macam dulu balik. Boleh? Kau tahu aku dulu camane? Gi lah belek balik entry zaman belajar dulu. Haha. tak malu kan? Tak belek pun takpe. Kalau aku pun, orang suh belek, harammm lah aku nak layan.

Dulu memang fully la bahasakan diri ngan Mish, skang ni, main taram je. baru nak keluar tanduk. Sebab bila bahasakan nama ni, ramai yang sangka ai ni lemah lembut lembu gitu. Padahal bila jumpa, sembang, pheww. Kasar okeh.

Bila dah kerja ni, rasa dah hilang ke’happening’an blogging yang macam dulu. Geng-geng blogger yang zaman-zaman Mish dulu dah ramai pencen. Dulu ada Zaer, Bulan, Erza, Afiq Bukhari, Afiq Din, Apikpehe, Diana, Cik Tom, Dieylah, Ckin , Mawaddah dan ramaiiii lagi lah. Tapi semua dah kurang berblog dan ada yang dah bersara pun. Tapi tak pe, yang patah tumbuh, yang hilang berganti kan?

7 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

i pon nak buat cam u jgk la...
nak bace yg lame2 jgkla.. :)

gdsbnga said... [Reply to comment]

kite pun kadang2 bace entry lelama . mase ayat tak berapa nak matang lagi . lepas tuuu gelak2 sendiri . macam eyuuw eyuuww pun ade . hihi

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Ada ek selera nak bercoleteh jadi mandul. Pelik2 la mish buchuk ni. hihihi. Memang best pun baca entry dlu2 kita sendiri..cam rasa lawak pon ada kan..ngeee~

pha is said... [Reply to comment]

sama la.. walaupon masih baru berblog, tapi, bila baca entry masa mula2 buat blog dulu, memang layan.. hehehe...

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tau la anda rapat ngan apikpehe.. ehehe

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

suka jugak baca entri lelama. :)
sekarang pun dah hilang mood nak blogging. tapi, rindu jugak dgn kwn2 blogger yang dulu2 :D

Rain said... [Reply to comment]

huhuu sungguh.. rindu zaer dan semua-semua..