Tuesday, March 20, 2012

Minah Specky Like Me.

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni nak update pasal mata empat saya nih. Actually, saya seorang yang rabun okeh. Rabun jauh. Power 2.75 dan 3.25. boleh tahan tinggi kan. So, kalau sesiapa nak hadiahkan lense untuk saya tu, sila bagi saya lense seperti power di atas ye. Jangan mai bagi power rangers lak. Hempukk kang.

Ehemm. Macam tu rupa makcik kalau makcik pakai spek. Dah macam nenek kebayan pun ada kan. Jangan bimbang. Jangan bimbang. Makcik tak makan orang. Huhuhu. Bila pakai spek, automatically, level confident akan jatuh. Tak tau kenapa. Sebab tu la makcik jarang pakai spek. Selain dari tu, pakai spek lama-lama boleh buat kepala makcik pening. Adoi.

Kalau nak keluar makcik prefer pakai contact lense. Sebab lagi selesa kot. Lagi-lagi, makcik ni kan bertudung. Sesetengah spek tu, buat tudung kita kembang dan macam hidung gajah. Burukkk nak oi. Malu makcik.

Bila pakai lense, makcik rasa selesa. Nak pusing mata kiri kanan tak de hal. Tapi kalau pakai spek, nak angkat mata ke atas sikit, dah kelabu. Sebab area spek tu je yang terang bercahaya. Kat lain, kelabu semacam. Hampehh tol. Hanya yang pakai spek dan lense je yang memahami. Yang pakai salah satu daripadanya tu, duk diam-diam. Hehe.

Tapi pelik, ramai lelaki suka perempuan berspek. Eh? Kena pakai fully pakai spek la lepas ni. hehe. sekian entry makcik tua tak sedar diri~

9 comments:

me suya said... [Reply to comment]

dulu suya pakai spek. tp sekarang selesa ber lens sajo... spek hny guna bila di rumah~

pha is said... [Reply to comment]

betol2.. ada gak laki yg suka pompuan pakai speck.. hehehe

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

i plak xsuke pakai lense..
memang lebih senang tp i mlas nk duk tenyeh2 masukkn lense dlm mata..hihi

cik violet said... [Reply to comment]

org pakai spek nampak matang..hehe

| NURUASHIA | said... [Reply to comment]

ohooo..mish tomeyy laa pakai speck :)

Hanif said... [Reply to comment]

Kalau pakai spek nampak macam intelek..Gaya penting!!!
Itu kata lelaki

missSenget said... [Reply to comment]

ai pun macam ieyla..lagi suka pakai spek..

dasar pmpuan pemalas macam ai ni, mmg sesuai spek je..

sbb tido pn pakai spek..kalo tido pakai lens, mati laa mata ai..haha

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Shag rabun dekat. Opsie. Terkantoi !

Woofer Storm said... [Reply to comment]

comel..nak buat dp fb boleh?ahhaaaa