Friday, March 2, 2012

Tak Bersyukur

Saban hari, sepanjang duk sini, aku asyik membilang hari. Membilang waktu. Mengira detik. Bila la nak pindah..lepas tu mengeluh. Bila fikir yang lamaaa lagi aku akan menghadapi semua ni, rasa macam letih sangat. Rasa penat nak hidup macam ni. sebab semua ni bukan dalam percaturan hidup yang aku idamkan. Jauh dari teman. Jauh di tengah hutan.

Bila masa susah, lagi la kuat aku mengeluh. Sehari dua ni, kereta aku asyik problem je. bulan ni aje beratus duit habis kat kereta. Dah la road tax pun bulan ni. nak mengeluh lagi boleh? Kat sini, aku tak tau nak bergantung ngan sape kalau pasal kereta. Aku seganlahh ngan orang-orang kat sini. Bagi aku, lelaki kat sini tak caring langsung. Tak de pun yang sudi nak hulur bantuan ke apa ke. punya ramai lelaki kat sini, tapi, bila kereta aku problem, lelaki yang pertama yang aku cari adalah yang di Perlis sana. Patahhh kaki rasanya hidup berkereta tanpa dia. *Sad*

Tapi..

Aku silap. Aku paranoid. Tadi, terharu gila aku bila sorang staf tu call aku. “jay jay, nape kereta mu tersadai depan OPD? Nak aku tengok ke?”

Jangan cepat mengeluh bila berhadapan dengan masalah. Allah s.w.t jadikan sesuatu tu bersebab. Dan mungkin Allah s.w.t dah rancang semua ni supaya aku mengubah persepsi aku kat lelaki-lelaki di sini. *smile*

9 comments:

nuruashia said... [Reply to comment]

sabar ye mish..

diana said... [Reply to comment]

ALAHAI..KESIAN MISH...
MULAI HARI NI KENA LA BELAJAR SIKIT2 PASAL KERETA...:)

pha is said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. ada jugak yg nk tolong...

kaioax said... [Reply to comment]

agak2 kalau agh ada kat posisi jihah ada x yg nk tolong agh? pasti xkan ada punya...ekekekekeke

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Bawak bersabar ye sayam. Tak elok mengeluh. Berdoa je sayam ;)

Aida Omar said... [Reply to comment]

Akhirnya ada seseorang yang diizinkan Allah datang menghulurkan bantuan ketika kita betul2 dalam kedaifan :)

fadh leyanie said... [Reply to comment]

betul,jangan cepat mngeluh..:)

alif haris said... [Reply to comment]

mish .. alif nmpak mish mcm kemurungan sejak 2 menjak ni.. okay tak ? harap kuat mish ok :)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

mcm mana nak tolong kalau msalah pun tak tahu...

#sekarang ni kan jihah dah tak layan kita^^