Wednesday, August 24, 2011

Hari-hari Muka Dia

Assalamualaikum w.b.t


kerja as pharmacy assistant ni agak memeningkan walaupun orang cakap senang je. dapat preskripsi, amek ubat, lepas tu tulis nama, bape bijik kena makan, bape kali sehari, dan las sekali tulis tarikh. haha. simple and easy kan?

tapi sebenarnya banyak lagi kerja belakang yang rumit dan pening lorh.

tapi tu belakang kire. lain kali cerita.

ni nak cerita yang geram sangat-sangat. tak tau la apa pesen (jenis) pesakit ni sorang. stat daripada minggu lepas sampai la minggu ni, hari ni. berderet muka dia je yang datang kat klinik ni. sabo je lah. hari ni dia bawak laki dia sakit, esok dia bawak anak sulong dia, then anak kedua dia, then anak bongsu dia. lepas tu dia pulak yang sakit. lepas tu ulang balik routate tu dari laki dia.

silap-silap lepas ni jiran-jiran sekali dia angkut. adoi.

tak tau la apa yang seronoknya datang klinik ni. nak daftar dah kena menunggu satu hal. nak gi jumpa MA (medical assistant) dah satu keje nak nunggu. nak amek ubat pun tunggu lagi. adoi. tak tensyen ke main tunggu-tunggu ni. sanggup pulak dia eh. hoho.

setiap kali nampak muka dia masuk klinik, kami akan mengeluh. pffft~

17 comments:

missSenget said... [Reply to comment]

kesian kot kt die..

haih...

sabar je laaa..

cheqwa said... [Reply to comment]

hahaha..muka klenek kah dia?ada jugak nooh orang cmtu...orang nak p klinik lah paling seksa.kim salam jelah kat dia mish :p

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ahhahahah..yke??? ape agy xkn nk ngorat mish kot??? lalalala~

muhamad hanif said... [Reply to comment]

mungkin dia ada sakit kronik kot, tapi takda duit nak buat medical dekat hospital, so hari2 beli ubat dekt farmasi je.


ummphh.

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

huhu.. ubat free ke kat klinik desa? saje kot nak amek ubat..wat stok bekalan 2,3 bulan :D

alif haris said... [Reply to comment]

die nk tgk mish ler tu .. har har har :D

Wanie said... [Reply to comment]

huhu..nape mish?muke die annoying ke?dah betol sume sakit kot tu..

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

dia suka kot bawak org sakit gi klinik...:)

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

yunk..i rase die nk bukak pharmacy kt umah plakla..
baik g check..hahaha

apik pehe said... [Reply to comment]

huhu..tak bek mengeluh..pok dahi kang!!

dia nak suh anak beranak dia tengok mish kot..kang kalo dia bawak sekeluarga..orang kater ape lak..jadinyer.kena la bawak satu2..hehehe

diana said... [Reply to comment]

nak mc je kot..:p

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hehehe. Mungkin dia dapat ketenangan dekat klinik tu kot... ;D


Tapi pelik jugak perangai macam tu ek, demam nak rayakah?

Qaseh dalia adelia said... [Reply to comment]

haha.. sakit bebeno dah tu huhu

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Hahaha Mish, dia rajin hntr org sakit la. :-p

Woofer Storm said... [Reply to comment]

ok la tu ari2 jumpa dia,jgn jumpa dia 24jam sudah la ye..

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

ohh. ade jgk eh mcm tu?
takpelah mish.. dah tanggungjawab. huhu

Arif Aiman said... [Reply to comment]

dia buat ubat tu as penambah rasa makanan kot~~ haaaa XD