Friday, August 26, 2011

Orang Lain Duk Packing Baju, Kita duk Packing Ubat

ini adalah Atenolol 100mg ok. ubat darah tinggi. 

yang ini Cinnarizine 25mg untuk pening kepala okeh. kalau pening amek sebiji maksimum 3 kali sehari yep. 

yang ni pulak Hidrocortisone 1%  Cream. untuk  radang kulit atau ekzema. kena sapu nipis je sebab ni adalah  steroid jenis mild topical. (okeh, tu yang last sekali tu pak cik google tambah. haha)

yang ni pulak Amoxycillin 250mg. antibiotik ok. amek sebelum makan. kalau boleh setengah jam sebelum makan. satu botol 500 kapsul berharga RM2++. mahal giler. 
see...4 jenis ubat yang kena packing untuk satu hari ni. pergh..meleleh peluh ikut hidung. tak pernah-pernah bekerja keras camni. naik juling mata bila packing ubat secara manual.

semua ni terpaksa la dilakukan by hook or by crook sebab nanti kami kan nak cuti dua hari. so nak tinggalkan bos iaitu Pegawai Farmasi sorang-sorang. kebetulan beliau pun baru lagi kat klinik ni. so, tak berapa fasih selok belok simpanan ubat. sebab tu kena prepare stok ubat yang cukup untuk beliau bekerja nanti. hehe.

tak kesahla kerja keras sikit asalkan dapat cuti. yeay!!

packing ubat dah siap. tapi packing baju langsung tak sentuh pun lagi. adoi.

11 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

cik farmasi...saye nk ubat darah tinggi tuk bwk blk tuk mak saye..
dan ubat sakit kepale tuk saye..t pos kan ye..hehe..sabo2..

Bulan said... [Reply to comment]

bwk balik ubat demam rindu skali k :P

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..buat keje molek2 yer mek...

LittleGurl said... [Reply to comment]

Ala mish ciannye..meh nk tolong mish kemas baju lak. ;D balek mane laling?

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Buat keje cpt2 Mish, nanti blik packing baju lak. ^_^

muhamad hanif said... [Reply to comment]

HAHAHA,

cik nak ubat demam ada ?

difficult easy. said... [Reply to comment]

waaa. haha. xpe lah. dah habis packing ubat, cepat cepat gi packing baju. :D

laskar pelangi said... [Reply to comment]

toink3! nak ubat sekilo dua...bleh??

Wanie said... [Reply to comment]

hehe..syiok what packing ubat..wanie allergic ngan amoxycillin tu..

nak paracetamol 100 bijik boley? :D

YOUsoF said... [Reply to comment]

Jangan ter-pancking ubat sekali dalam beg warna purple tu sudah... ;D

alif haris said... [Reply to comment]

hai cik ubat :)