Thursday, August 25, 2011

Perkara yang Biasa Dilakukan Oleh Mereka Yang Berkapel Menjelang Raya dan di Hari Raya

Assalamualaikum w.b.t semua!

Ahaks. Jom ceria-ceria memandangkan beberapa hari je lagi nak raya. Ni entry buat mereka yang berpasangan atau kata yang lebih indah is, COUPLE. Nak lagi indah is, BERGEWE. Yang single pun boleh baca. Mana tau nak buat panduan. Haha. Ajar orang memiang pulak bulan puasa nih.

Anda ada pakwe? Ada awek? Bergewe? Betul tak setiap kali raya, perkara ni anda biasa lakukan.

Shopping raya sama-sama.

Wah…praktis jadi suami isteri nampak eh? Hehe. Perkara biasa yang Mish tengok orang bergewe ni adalah gi SOGO atau Jalan TAR atau mana-mana tempat membeli belah bersama-sama. Nak beli barang tu tanya pendapat pasangan dulu. “sayang sayang, cantik tak baju ni ngan baby?” auww!!

Beli baju raya warna sedondon.

Yang ni Mish pernah try sekali je. tapi tak beraya sekali pun. Tapi merasa la jugak bewarna sekali. Tapi teringin nak berdondon lagi. Tapi dia jauh. Haha. Banyak tapi kan? Tapi memang ramai pun orang bergewe yang sedondon bila di hari raya. Tapi tak raya pun, mereka tetap sedondon hatta keluar dating. Opss, terTAPI lagi. Sweet je kan. Kalau kawen nanti agaknya, satu persalinan sekali ngan cat umah pun nak sedondon kalau boleh. Haha. Terasa agak over disitu.

Ziarah menziarahi rumah mertua.

Haha. Ni bagi gewe-gewe yang ade pak mertua dan mak mertua yang sporting habis la. Kalau pak mertua yang ada misai melenting naik atas tu konpem kaw-kaw tak berani nak tunjuk muka depan rumah kan. Normally, pasangan yang duk dekat-dekat leh la ziarah menziarahi ni. Kalau yang jauh puncak Johor kapel ngan puncak Perlis. Naye beb nak ziarah.

Haha. Lagi-lagi, apa lagi yang orang bergewe ni biasa buat eh??jangan nak memalu la aih…nak terkeluar makanan celah tekak kalau malu-malu nak citer. =P

29 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

wahh..melangkah ke step yg seterusnya..hikkhik...

cheqwa said... [Reply to comment]

baju raya sedondon tu memang betul!eh,tak,cheqwa tak kapel pon :p haha

tomatokering :) said... [Reply to comment]

upss ! yg last tu tak berani lg . kah3 ! ;p

difficult easy. said... [Reply to comment]

tiga tiga saya tak buat. :P

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..tibe2 jer mek ni..teringat zaman muda la tu..hahaha..

missSenget said... [Reply to comment]

macam xde penambahan idea je dari pihak ai..

owh..inesen rasa..wakaka

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

hukkk hukk takde pengalaman.haha

diana said... [Reply to comment]

akak dengan suami masa bercinta tak sedondon pun..
heheheh...
dah kawen pun tak sedondon..
dia tak suka ..
akak pun tak minat..
rasa lain macam je pakai sedondon ni...
hahah

^^eKaTiKaH^^ said... [Reply to comment]

untung laa adew couple...hehe :p

kakchik@ella said... [Reply to comment]

waaa .. tgh kapel pun da sedondon ye?

BENA said... [Reply to comment]

alaaaaaaaaaaa. bena tak macam tu ponnn! xbes ! jauh ngn si dia raye tahun nih. heeee ;)

muhamad hanif said... [Reply to comment]

weewwiittt,

baru kapel dah ada mak mentua ?



style !

ninie_azriena said... [Reply to comment]

teringinnya =__=
tapi mungkin tak untuk tahun nie..emm

kocix! said... [Reply to comment]

hahah sume betol..

tak sabor nak raye.

Cik Aish said... [Reply to comment]

hehe thn ni first time beraya ngn si dia..tp tak nak la sedondon pakai bj sama kaler. haha sbb dia tak suka pink. aish pakai pink. T___T

selamat hari raya mish :)

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

muahahahha...geli laaa :P
betul2 nk2 sornag selatan sorang utara adehhh =P

kyoshi_sousuke said... [Reply to comment]

time kapel sume nmpak sedondon...haha..buat2 sedondon pun ad...

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

masa puasa pun.. pi bazar sama2.. buka puasa sama2.. bukak posa umah mertua.. haha..

deno said... [Reply to comment]

deno takde kapel... nak blaja abis dulu.. hihi:)

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

depa mesti sedondon kan..kan.suka sgt tuh....slmt har raya

YOUsoF said... [Reply to comment]

Tak ada pengalaman sedondon mahupun duadondon lagi la MIsh.. Tapi selalu la nampak... ;D





Raya ni nak try cari yang tiga dondon (sekali ngan cat rumah) hehehe

Bulan said... [Reply to comment]

pang! terkene dimuka sendiri.hekhekhek

alif haris said... [Reply to comment]

oh mish pulak cmne ?? hehe

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

penglaman sndr eh mish? kui3... no 1 saya x buat..sdh! no 2 jugak x buat. sdh! no 3 mcm xnk buat.. neves. ecececec..haha

~Nana 귀여운~ said... [Reply to comment]

awwww. sho sweet..tapi saye x de bf loh..jelezzzzz nii..haha

laskar pelangi said... [Reply to comment]

ni mesti mish ada pengalaman kan????=DD

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

no dua iqa penah buat. poyo gila rasa. hahaha

Wanie said... [Reply to comment]

hahaha..yang first tu of coz la..:P
yang second tu plan je last2 tak jadi pun..huhu
yang 3rd tu mungkin kot..:D

Arif Aiman said... [Reply to comment]

haih.... tak penah2 buat pon... haaaa