Wednesday, August 3, 2011

Aku Bagi Kau Kad Raya, Kau Bagi Aku Balik.

salam semua. hari ni baru hari ketiga kita berpuasa kan? badan rasa lesu je mentang-mentang kerja. benci betul. manja tol la badan nih. badan sape ntah. haha.

dulu kan masa zaman sekolah, punya eksaited nak kumpul kad raya. kalau keluar bandar, beli dua paket kad raya lepas tu ambik alamat rumah kawan-kawan. masa ambik tu, siap pesan lagi, raya taun ni aku nak hantar kad raya. kau balas balik eh. haha.

nampak tak kebudak-budakan disitu.

sampai skang Mish simpan lagi kad raya yang di balas secara paksaan tu. haha. kenangan. sentimental value beb. zaman skang posmen goyang kaki je sebab tak de orang dah nak kirim-kirim kad raya nih. hehe.

betul tak?

33 comments:

diana said... [Reply to comment]

suka kad raya yang katon2...
hehehhe

apik pehe said... [Reply to comment]

hahah...bak sini satu..hantar kat KL tau..apik nk

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
zami pon simpan lagi.
:)

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Hahaha betul2.. beli kad yg 1 paket ada seploh, cari gmbr kartun yng super lawak, bg kat kwn. pastu kwn wajib kena bls. hahaha

krole said... [Reply to comment]

huhuhu...krole dulu banyak dpt kad2 raya dari kwn2..yg bestnya yang berbunyi2 tu hehehe smpai skngni simpan ngee~

Wanie said... [Reply to comment]

hehe..macam tu ke mish?wanie dulu xde lak main exchange2..haha..patut dapat sikit je..huahuahua

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

kasi alamat laa mish..nutu post untuk mish ahahah :P
mish, inbox no mish kt nuru boleh???
nty nk kacao mish sng hek3 :)

Bulan said... [Reply to comment]

i nak kad raya dr kuantan!!!

eRza farEeha said... [Reply to comment]

sme r mek..dlu byk kot kad rye..haha..skg xde da..men fb..msg2 sdh..ahaha

dayang said... [Reply to comment]

betul3! sy pun suka sangat balas2 kad raya tp time muda2 dulu. huk3..hahahaa

Si Budak said... [Reply to comment]

hehe...teringat dulu2 kan

iPai said... [Reply to comment]

heheh .. dulu buat juga .. konon2 famous r dapat kad raya .. wakaka ..

tomato said... [Reply to comment]

ama lah kitewww . mishnak kad raya ;p

Jay said... [Reply to comment]

Mish..mintak alamat mish...nak hantar kada raya beso punya...ahaks....ingat zaman sekolah...mesti pantun dia kat bawah tu pecah kaca,pecah gelas
sudah baca,harap balas..
betulkan???hahaha

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

jom main pakse2 anta kad raye lg nak??kite la busy kan abg posmen..jom2..hihi

Amyna said... [Reply to comment]

hahaha! pernah juga buat macam tu.. :-)

m!3yr4h_LolLy said... [Reply to comment]

tau takpe mish. mirah pun sapa skrg ade lg kad raye. syg nk buang to. lening tgk kad raye mcm xdop mood dh.. hee

BM said... [Reply to comment]

sweet gile dulu2 kan?
haha...

zaty luvlianncezzz said... [Reply to comment]

sama la. smpy skang suke kumpul kad raya :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
suatu kisah di ramadhan

alif haris said... [Reply to comment]

hahahaha .. skrg dah malas nk pos kad raya bagai :D

Cik Aish said... [Reply to comment]

hahaha scara paksaan ea..adess tp tu la aish buat masa kecik dulu..sama gak la..pastu klu dia tk bg, mula la pakat takmo kawan ;p ;p

Aretikz said... [Reply to comment]

Ehem2.. awal semangat raya lalink? keh keh keh..

cheqwa said... [Reply to comment]

hihi.samelaah kiter.kalo raya beli kad banyak2 konon2 nak hanto.at last,nyemak je dalam laci.muehehehe

Aida Omar said... [Reply to comment]

hahaha..betul2, secara paksa tu x tahan. kalau x nk pos..siap bawak pi sekolah g bagi by hand..haha

sab said... [Reply to comment]

sayam! nk kad raya! *mood paksa* ekekeke ;p

Arif Aiman said... [Reply to comment]

ahaaa... rindu zmn kecik~

smpan lg surat2 tu smpai skrng.. huhu..

Cik Jannah said... [Reply to comment]

mish. nak kad araya gak !

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hehehe kelakar pun ada jugak.. Budak pompuan la rajin buat benda macam tu. ;D



Tukar kad raya dengan kad maya ibarat tukar ketupat dan rendang dengan pizza hut. (pinjam ayat iklan) heheh

Sarah Mohd Saleh said... [Reply to comment]

betul2.rndu zaman kanak2 yg saling anto kad rayo.weee

.m y z. said... [Reply to comment]

haha betul2. tapi dulu ziema tak post ke rumah dorang. tapi bagi kat sekolah je. haha. dah takde dah budaya macam tu sekarang. dunia dah maju. zaman makin canggih.

Arif Aiman said... [Reply to comment]

kak cik.. npe komen kak cik mken brkurang dgn sndri ?? >.<''

Gee said... [Reply to comment]

hehehe..comel lah masa zaman kecik2 dulu..bole gantung2 kad raya nanti..hehe skang dah moden..susah nak jumpa cam dulu..hehehe (^_^)

BENA said... [Reply to comment]

lagi bes bile bagi kad raye kat lam kelas jek.pastu esok balas . lagi kelaka! heehehe ;)