Monday, November 22, 2010

Minggu Yang Slow..

ingat tarikh ni!!22hb Nov...so, bermula hari ni Mish akan online guna netbook Satu Malaysia yang dapat free masa langgan Streamyx ari tu..hurm..Lappy Compaq memang dah jahanam..laptop Acer lak Mish merelakan adik Mish yang sedang belajar skang bawak pegi kolej dia..perghh...giler punye baik akak macam Mish kan..haha..

ni la netbook yang menyiksa masaku!
padahal baik terpaksa sebab netbook yang kami dapat ni..kosong!means..tak de paper..antivirus, Microsoft office semua kena masukkan sendiri..hampeh..so, adik Mish tu bawak nak guna untuk belajar..pe kejadah dia nak bawak netbook ni..kalau nak taip report..nak suruh dia taip dalam note?omaig0d..tinggi pelajaran kau..haha..takat mish duk umah goyang kaki, bw cincai..berkorban je la..sekali sekala..hak2..

so, bila dah guna netbook ni..kena pulak yang cap tempatan..hurm..paham-paham aje la yep..memang giler punye susah la nak bw..sebab dia tak boleh bukak tab banyak-banyak..kalau lebih dari 5 tab..konpem dia hang jap..rasa nak ketuk-ketuk ngan hammer..waa..hammer kau..so, kalau yang loading lambat tu, sorila..memang Mish dah tak boleh nak masuk la tu..pulak tu, dia punye cursor ni..eh eh..betul kot nama dia cursor...asyik gerak-gerak je tak ikut arahan..kadang-kadang Mish bawak ke kiri, dia mandai-mandai naik atas la..bawah la..sengal..kena Parkinson apa..uhh..

ada lagi Mish nak ngadu nih..kan netbook punye skrin kecik je..nak baca pun tak puas, pastu kalau yang before ni nampak sidebar blogger lain seluas gurun..skang view dia memang rapat tang skrin..so,kalau ada widget yang Nuff terapung ke, ataupun widget float lain, yang menghalang SB tu..memang Mish surrender awal2 la..kadang Mish tinggl komen je..patu dia punye button space macam mengom sikit..kalau tekan macam tak tekan..maka,akan menghasilkan penulisan seperti ini "haiMishdatang singgah!" nampak kerapatan nyata tu?aduss!

dah namanya netbook ni kosong kan..so, YM pon tak de..malas sangat nak install coz lembap..uhh..pastu software edit-edit gambar pun tak de lagik..aduss..banyak lagi mende nak kena download nih..mampus i!

so, sehingga i buat pertukaran balik ngan adik i tu..mungkin bw akan dikurangkan, entri makin disusutkan..huhu..tidor lebih diutamakan...sebab..sebab..i pun akan stat praktikal balik mulai 22hb ni sehingga akhir bulan ni..8 hari je pon..sengal kan kolej i?so, 8pagi hingga 5 petang memang sah-sah i tak de...haha..

dan pada mereka yang tak serik-serik nak tag Mish untuk apa jua aktiviti..dun wori..sebab mish dah siap notes kan..siapa yang tag Mish..tak caya??
sila terbalikkan skrin anda untuk hasil memuaskan!
 haha..poyo je kan...abaikan tulisan hipokrit tu..tulisan Mish 100x lagi cantik sebenarnya..haha...oleh itu, tempoh pembuatan semua yang dicatat tu akan bergantung kepada kelapangan k..thanx tau sebab tag Mish...jangan lupa yang Mish ni seorang yang pelupa!!haha

 
ok..ni memang dah tak boleh nak ejas..sila sengetkan kepala anda..sebab software photoscape belum didownload untuk gambar yang memuaskan..haha
baju oren ni akan dipakai lagi untuk 8 hari!aduss!

14 comments:

wachak said... [Reply to comment]

okey ler tu dapat netbook pree. ada ler juga nk guna tuk bw.

selamat berpraktikal mish.

Amyna said... [Reply to comment]

Owhhh... patut la jarang² sudah nampak mish singgah.. Ini prob nya.

Itu pengorbanan juga kan mish.. haipp haipp!!

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

kte pun kai netbook j ni~ XD

Azmi said... [Reply to comment]

owh mish pasang stremy dia bg netbook 1 malaysia ek??
azmi dia bagi yg hp punya...

biskut said... [Reply to comment]

dah namanya free dah tentu lar takleh marah2,damn2 segala..hehe..tapi apa kejadahnya netbook macam tuh.belasah jer lar Mish.

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

haha..
dear..
notebook ko kena simptomon off aku ek?
tue la,suka sgt pekena aku..
kan da terjangkit.hah.:P
pape pon,syg ko ketat2..
nnt aku bg homework k..haha!

Bulan said... [Reply to comment]

xpe mish..kapla i da senget nk tgk gambo u yg cun nie..ahakss

anamizu said... [Reply to comment]

ok la jugak mish dpt free..hihi
sbr byk2 tau ^^

Dark Half said... [Reply to comment]

haha...aku bleh imagine tahap sakit jiwa bila pakai netbook yg macam mish describekan tu sbb aku dah penah xperience. sehari je tahan,teros campak ke tepi

alienelliz said... [Reply to comment]

hahaha...mse ell balik johor pun gne notebook tu..dhsyat...shoutbox x keluar langsung..haha

tapi bnda percuma sbb langgan streamyx kan..ok la tu..haha

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

bookmark je la Mish
~_^

AJ said... [Reply to comment]

cantek gg..jeles hehe

apik pehe said... [Reply to comment]

ciannyer dia..
sabo2 mish..
idop mesti kena ceriaaaaa...
hehehe...

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

wah dpt lappy 1 malaysia..tp cik tom kan gn notebook gak...rs kurang best sbb skrin kecik..hhii