Monday, November 15, 2010

Dah Lama Tak Nangis??teori Mish Lollypurp~

tengok baik-baik tajuk utama kita tu ok..awass..kalau silap baca..haha..ah..memang betul..Mish sedang tanya kamu...dah lama ke kamu tak mengalirkan air mata tu??dah berapa lama??seminggu??sebulan??sehari???Sejam??aa...


meh dengar teori Mish ni..air mata tak elok simpan lama-lama...tak lembut hati tu kang..asek gelak sakan je..hati pun jadi keras. kurang ingat masa susah..masa sakit..dan masa nafas terhenti..ketawa memanjang juga menurut Mish kalau di amalkan selalu, sering buat manusia ni lupa diri, lupa realiti, lupa akan karma..yang mana hidup ada turun naik. orang yang selalu ketawa terbahak-bahak ni menurut teori Mish Lollypurp..bila mereka ditimpa susah..mereka sukar menerima kenyataan. bagaimana dengan pendapat kamu??ada bantahan??nyatakan di komen..jom berdebat. 


bukanla teori mish nak menyatakan orang yang selalu menangis ni bagus. ataupun orang yang ketawa selalu tu teruk, apatah lagi jahil..tapi di sini, Mish nak ajak kamu review satu blog ni..sangat bagus untuk motivasi bagi menghadapi masa realiti. tak selamanya mereka di sisi kita. meh kita tengok apa rasa seorang ibu menanggung rindu pada anak yang tak mungkin kembali. bukan dia merintih. cuma cuba meluahkan emosi. agar menjadi tatapan di kala lupa.


dah namanya teori..harusla ada hipotesis..kan??jom tengok hipotesis Mish..


"semakin banyak entri di baca, semakin banyak tisu diperlukan.."
"semakin banyak membaca, semakin sebak rasa hati.."


selebihnya, nyatakan pengalaman anda sendiri ok..hehe..sila klik link dibawah untuk pengembaraan ke alam realiti hidup yang nyata...


http://mayyonnizz.blogspot.com/








13 comments:

Azmi said... [Reply to comment]

betul jugak mish...
selalau ketawa hati jadi beku...
tak ada emosi...

BENA said... [Reply to comment]

owhhh blog tu . bena da penah bace time raye puase ari tu rasenye . bena layan dr awal sampai akhir . satu hari bena tacing abes . huhuhuhuh ~

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

mish, cemana kita gelak, cam tu la kita nangis juge.. uhukkss..

diana said... [Reply to comment]

mish..
akak kalau nangis tak suka tunjuk kat orang..
tahan saja..
tapi bila kat umah,dalam bilik sorang2
memang basah la bantal tu.
hahahah

biskut said... [Reply to comment]

akan diterjah nanti...ko mudah tersentuh ye Mish..hehe

YOUsoF said... [Reply to comment]

Kkalau ketawa lebih sangat, nak nangis la tu... ada orang kate la..

*Blog tu memang sangat menyentuh hati mane² insan yang bergelar manusia..

Wanzi said... [Reply to comment]

salam mish.... nanti ambil link banner mish punya ye...

http://www.wanda2u.com/2010/11/hadiah-link-banner-peringkat-kedua.html

Afiq Din said... [Reply to comment]

mish msti slalu nages kan3?
afiq chill je.. time2 tertentu je... hehe

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

mish, kita tag kat ntry 'cinta di mata anda

Fello Ariza said... [Reply to comment]

kdg2 air mata perlu keluar gak..

huhu..

eh..

btol ke?..

huhu

anizsDANbintang... said... [Reply to comment]

air mata adalah salah satu ekpresi jiwa. menangis buan lemah, tp satu terapi ut kurangkan sesak dalam jiwa.

^_^

apik pehe said... [Reply to comment]

kalo selalu ketawa dalam mesej je..padahal hati tgh sengsara..cmner?hehehe

tieha ismail said... [Reply to comment]

saya sukee menangis....hikhikhik....