Friday, November 19, 2010

Pernah Cuba Online Shopping??

ini entri bukan berkisar shopping anak ayam or bapak ayam online okie..ni Mish nak citer sal online shopping yang makin popular skang..agak-agak kamu terlalu bizi, tak sempat nak shopping baju baru, handbag baru dan paper je la yang baru..just pegi mana-mana website yang ada menwarkan perkhidmatan ni..order je....pastu bayar guna kad kredit atau bank in je duit..tunggu 2 3 hari...tett...encik posmen pun datang hantar barang order..


sekarang ni pun Mish perasan makin banyak peluang perniagaan online contohnya melaui blog ni..ada je mereka-mereka si businessman dan businesswoman datang promote barang..sungguh maju perniagaan diorang..just goyang kaki kat umah..klik-klik je..duit masuk...uhh...heaven kot..


masalahnye skang..boleh percaya ke kat business online ni ek??err..bukan nak mengkondemkan business mereka yang berniaga..tapi sebagai manusia yang ada akal..aihh..terpikir lak..kalau kena tipu macam mana..dah bank in duit berkepuk-kepuk..last-last...tukang jual tu diam..damn!!


pastu lagi satu, kualiti barang yang korang terima la camane?puas ati ke??macam hari tu Mish for the first time order barang kot online ni..aksesori je pon..gelang ngan brooch..Mish order gelang kaler pepel..alih-alih dapat kaler biru..aduss...apa nak buat?redha je la cik kak...dah la ketat sikit..huhu..langsung tak jaga kepuasan pengguna kan...serik i!


maaf..Mish masih di takuk lama..still suka shopping direct..




secara tak langsung kalau shopping direct dapat la kami mengeratkan silaturrahim..disamping cuci-cuci mata..opss.terlepas!haha


psst...
entah-entah esok nak minum teh ais kat warung pun leh wat online system..kan..kan??


still menunggu kemajuan online shopping untuk barang dapur..agak-agak stok bawang habis..terus on kan internet ntuk order..hadoww...giler ke depan otak i..hahaha


attention!
ada sape-sape nak bagi motivasi kat i??nak betulkan pandangan i??silakan......

19 comments:

dak eina said... [Reply to comment]

eina suka shopping on9..hihi ;)

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

haha...salah pilih tmpt la 2 mish...ckin kaki shopping on9 la...gile ketagih...brg2 yg dpt ok je..hehehe...nt meh kte shopping same ye..:P

FizwaN said... [Reply to comment]

Mmm...sy pun ade online store mish..hehehe,jemput la lawat ye.. http://www.ixorabalqish.com/

biskut said... [Reply to comment]

pernah sekali 2 tapi macam sama jer dgn carik sendiri.mungkin kurang masa bergerak tapi nak menunggu lambat kadang2.

misyamissyou said... [Reply to comment]

order teh tarik online...maju gila dah..hahaa..suka shopping direct..kalau tak mmg rase membazir..hmm

Fello Ariza said... [Reply to comment]

xpenah try on9 shopping..

takot barang x sampai..

huhu

in☂an Jun$u said... [Reply to comment]

hr tu prnh la try beli online..beli baju.dlam gamba cam ok,tp bila dpt...perghhh!tang ketiak terlebih besar la..pastu tang leher lebar la.so skang ni baju tu dh slamat dh...

slamat letak dlam muzium.kakaka~ :D

najihah sahami said... [Reply to comment]

dak eina :
waa...maju2..pasni ley ajar mish ek..hehe

cOnfuSeME :
aih..sure ke kin??ok2..kang kite hang out kat depan lappy same2..haha

fizwan :
hoho..ada tokey upenye kat cnie..bgos2..senang kalau kenal..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

biskut :
hoho..tu la kan..setuju!

misyamissyou :
tau xpe kan lalink..kan ade je yg xkena ngn barang tu...aihh

najihah sahami said... [Reply to comment]

in☂an Jun$u :
kadang-kadang gambar giler punye gempak..adehh

Mata Hati said... [Reply to comment]

roti canai, nasi lemak, burger dan murtabak pun dah ada yg buat online.
cari jodoh pun ada jugak online.

akan datang tak mustahil kalau ada pasar basah online... :)

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

cik tom xberapa suka on9 shupin..takut kena tipu..hehe ;P

BENA said... [Reply to comment]

ohooooooo selamat bena xde akaun bank yg boleh on9 . kalo x dah macam2 men klik jek nk beli ape .


abah bena MELARANG bena gune tuh . HAHAHAHA =)


cop2. bile kite berdue pulak nk sopink sesame. ececececece =)

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..boleh jadi jer masa depan nnti..orang jepon nuh dah guna ipv6 secara meluas dah..tp malaysia masih lg dengan ipv4..

guna tenet nk beli barang yer?apik pon kureng gak..sbb x dapat pilih yg kiter berkenan..hehe

alexa yussida said... [Reply to comment]

pernahhhhhhhh n dahh serikkk jugak..hehehe..tgk btapa geramnye i..ecece...

aritu b4 balik summer break bnyk gile kte sopim online..mostly tdung,maxi dress,blouse...skali dapat..hampehhh!tak secantik ape yg kte nak...bli direct or using catalogue is better:D hee..order using catalogue beethoven(1st tyme aritu)..mmg puas hati dpt brg..:) xmcm online sopim..alaa pnjg lak komen..wekk!mish bace la alexa bebel:p mmuuahh

ziha said... [Reply to comment]

huhu..nasib2 la online shopg ni..tp klu sy, sy online shoping brg y betul2 yakin kualitinye..n rs2 xboleh dpt kt tmpt sniri pastu murh berbaloi2, then br beli scra online..hihi

Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

shoping direct or shoping on9 tetap ade pro dan kontranye...

bagi kf...mne2 pun ok asalkan tidak menyusahkan...=)

izryn said... [Reply to comment]

hurm...bab shopping on9 nih...akak nk share dgn mish satu citer...akak pernah beli satu barang kat blog somebody...huh !! siap berym..tggl mesej dalam shoutmix....tgglkan no fon lagi...akak pun pecayalah kan...maka akak pun masukkan duit dalam acct si penjual...selama sebulan tggu..x dapat2...kol2 x angkat...ym...tba2 dia wat off9..mesej x pernah berjawab...ada sekali dapat kol...konon2 hp tu kakak dia yg jawab...dan smpai sekang ni x pernah dapat....serik rasanya pun ada wpun rasa geram2 je nk beli on9....apepun sah akak tertipu..wpun akak pegi juga kat blog dia...tapi akak redha..ape yg dia buat kat akak...duit yg dia amik tu akan jadi darah daging diyer...sendiri mahu hingat...kalau nk bisness tu kenalah jujur...cane nk percaya ni mish....sedih tahu...

mariam surihani said... [Reply to comment]

tak penah shopping on9..tpi tgin nak try..emm pas bce entry ni tros xjd..huhu=)