Saturday, November 27, 2010

Kembara Si Iman

hai readers..ciss..readerss kunun..ok..hai kawan-kawan..salam sejahtera!!sihat??giler ramah kaw.haha.

okeyhh..dah lama amat tak hupdate sal si kecil Iman ni. kan?kan?alkisahnya hari ni Mish ada jemputan kenduri di banyak tempat. seriesli, ikutkan kami satu family, memang semua nak pergi. tapi apakan daya, masa tak mengizinkan.cewwah, camni la lagak Siti Nurhaliza tak dapat penuhi undangan peminat kot.

kenduri belah petang tu, atas jemputan cikgu yang mengajar sekali ngan umi. umah die dalam 50 kilometer jauhnya dari umah Mish. jauh ke kawasan bandar ok lagi. ni jauh lagi ke kawasan pedalaman.pedalaman ok, so, Mish dah bayangkan, giler best kampung tu. adik-adik lak cakap umah Cikgu Nik tu dekat ngan sungai. perghh..meleleh peluh sebab dah lama tak mandi sungai dan sewaktu dengannya.

ok, dipendekkan cerita, lepas makan Mish dengan adik-adik yang lain bawak la si kecil ni ke sungai tu. dah tahu yang iman ni memang hantu air. hehe..jom layan!!

hai!!saya Iman!

okai, ni gaya Iman memulakan langkah ke sungai. giler laju budak ni lari. saja mau kasi kakak-kakak beliau mengah...huhahaa...jom-jom kita ke sungai!!

pastu masa tengah jalan-jalan tu. Iman nampak ayam. Iman ni jakun sikit pasal dia tak dibesarkan di kampung.so, bila nampak ayam sekor pun, dia excited macam nampak sekawan raksasa.


aduhh..jauhnya..Iman penatla..rehat jap..ada 100 plus pun bagus ni kan kan??sempat je posing jap untuk blog Mish Lollypurp. ahaha.


fuhh..dah penat jalan.series penat. sampai jugak akhirnya kat sungai. oh lalalala~terpegun jap. maklumla jakun kan. before ni kenal pantai je. haha.


eh eh,sampai je nampak abang-abang semua dah dalam air. perghh..maju kot abang-abang Iman. laju depa jalan. semua pakat peace konon nak jeleskan Iman. wahh..iman Iman tergugat.


haha..apa lagi..terus je suruh kak Tirah bukakkan seluar..yeehaa..tinggal pampers tajaan Huggies pantz je. baru best nak redah air. cewwahh!


seronok wess dapat main air. sampai terjatuh tergolek pun budak kecik ni tak nak naik-naik. kami ni bimbang je dia ni demam. bising la umi. haha.


Iman terlampau out of control sampai kering tekak jerit suruh Iman main kat tempat cetek. aduss...


before balik, posing dulu sekali. cewwah..abang-abang punye gaya menggugat gaya Iman. ahahaha..best tau main air sungai. nanti nak ajak umi datang lagi. untuk mandi!! bestt~


pastu masa nak balik, terserempak ngan ni. lipan!! eh eh. jangan jakun la kamuu.. ni bukan lipan okey. ni ulat gonggok. kat korang panggil apa tak tau la. tapi kami panggil ulat gonggok. nama segeli ngan tuannya. yeww!


dan yang paling kaget (terkejut) adalah budak ni laaa..haha.


 
 kantoii..Iman tak pakai seluar dan kasut masa balik. haha. tapi tak pe, Iman ada pampers. kamu apa ada?aaa...haha.ni masing-masing duk tengok konsert by ulat gonggok.



fuhh..pastu sampai rumah kenduri tu balik. umi pun terkejut sebab tengok kondisi anak bongsu beliau. ahaha..dah macam anak orang asli. pas salam-salam ngan tuan rumah. terus je berangkat pulang. yang main air,semua tidur. ciss..penatla tu konon. haha.

sekian laporan kegiatan kenduri yang dihadiri oleh famili Encik Sahami.

16 comments:

princeduyong said... [Reply to comment]

waaa...lama tak mandi sungai....

cik maira said... [Reply to comment]

lamanya tak mandi sungai..hehehe..
comel lah iman!
ciyom dia untuk maira ok.. :D:D

Adhwa said... [Reply to comment]

best laa kembara iman... buat komik pun bagus nie http://www.neokhilfah.blogsspot.com

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ni dtg sbb kenduri ke atau sbb berlibur?? adess.. =.="

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> princeduyong :

haha..jangan sampai mndi longkang lak k!hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> cik maira :

haha..ok2..kang mish kerjakan dak kecik tu.hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Adhwa :

komik?aigoo..

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> NuSaNa NoSa 91 :

ingt kopi je ke ad 2 in 1 keen??hahakenduri pon ade la..

alexa yussida said... [Reply to comment]

hehhehe..cumillnyee iman..cmne letak gambar lam bnda alah tu yank?ajar sikit..jimat space tuu..hehe^^

BENA said... [Reply to comment]

alaaaaaaaaaa buat bena rindu giler jek kat ank buah bena ! heeeee ~ =)


cop2!! iman ni umo brape ek ?

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> alexa yussida :

haha..ni i malas nk letak gmbor iman ni. hhaaha. kang i bg u link. xpndai nk tutor ni. hehe

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

huwaaa.. kiut sey iman.. kem salam..!

biskut said... [Reply to comment]

have a great weekend Mish.Enjoy ur self

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

comelnyer iman ;)

Shuhada Othman said... [Reply to comment]

iman... u kacak lah.
nak ngorat u. muahaha.

mish !!!
shud mau colek iman malam ni.
muahaha.

jeera said... [Reply to comment]

HAHAHAHAHAHA..
budak tecik mana la bole duduk diam :P