Monday, November 22, 2010

Senyum?i like!

Senyum seindah suria..yang membawa cahaya...senyum la dari hati..dunia mu berseri..lalalaalal~sila sambung sendiri k!


pendapat u all la guys. antara senyum ngan muka ketat., mana lagi sejuk mata memandang?mana lagi best nak ajak sembang?of coursela yang senyum-senyum..kan?senyum tu penawar hati duka tau. selain tu,senyum leh wat usia seseorang tu nampak lebih muda dari usia..means..awet muda la..tak payah guna Safi Rania. ahaks..jom senyum-senyum semua..

jangan main-main ngan senyum ni sebab Rasulullah saw. sendiri pernah bersabda, “Senyumanmu di hadapan saudaramu adalah sedekah”. (HR. Tirmidzy). Malah, pepatah Cina pun ada cakap, ‘Orang yang tidak bisa tersenyum dengan baik, tidak layak untuk berdagang’. agak-agak muke korang susah nak senyum, please jangan berniaga k!hehe...

psst~
kat tempat Mish praktikal, ada seorang staf tu, muka dia selalu masam..mencebik je sokmo..walaupun tak pernah sembang ngan dia, sumpah Mish jadi sakit hati tengok dia. tak pasal-pasal dosa kering kan?nak tegur dia pun takut. sekali dia pandang, macam nak tusuk lembing..ouch...

ehem..
sangat jeles ni, mana BE ke 11 Mish...tak de pun..Nuff tak bagi pun..orang lain dah berkepuk-kepuk dapat..aihhh..tak pe..Mish tetap senyum nih!hehe

26 comments:

Fello Ariza said... [Reply to comment]

senyum terpakse ke mish xdpt BE?

:P

padin said... [Reply to comment]

erkk mish, aku ni masuk kategori tak bole berdagang neh, adehh...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Fello Ariza

haha..tu r fell..mengidam BE jgak nih..aisehh!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> padin :

err..meh hntor gambor padin ssenyum lu sini..kang Mish tapis2..hehe

alexa yussida said... [Reply to comment]

tenyummmmmm:D

suka sorg makcik delivery free paper kat metro station..die senyummm je spnjg keje tu...ari2 kte tegur n amik paper dr die..hikhik...sbb nyaa die senyummlaa^^

apik pehe said... [Reply to comment]

hehe..kau tersenyum, ku tersenyum..kemesraan terrrrr..(x ingt dah)hahaha..

mish2..kalo senyum sentiasa x kire tempat tu masalah gak..

Siti Mashitah Saidin said... [Reply to comment]

tomey2~

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

senyum2 untuk Mish..
amboi2..manisnyer muke die bile snyum, makan gula banyak ea?~lalalala ;D

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> alexa yussida :

haha..tu la kuasa senyuman..kan2??

belalang hijau said... [Reply to comment]

pic mish dlm blog nih semua nyer senyum manis...
betul2 punya sedekah tuh...
hahaha...

MiSs TOrA said... [Reply to comment]

alahai manisnyer mish syum =)

Aretikz said... [Reply to comment]

Oh.. Diri ini jarang nak senyum.. hanya senyum bila perlu.. tapi kalo dengan aweks.. susah nak senyum.. nanti dorang cair.. Mish juga yang merana kan? har3x~

Azmi said... [Reply to comment]

mak aih ganasnya mish kita...nak tusuk ngn lembing???
wah3

atie aizam said... [Reply to comment]

senyuman hepi mish.. :)

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

yunk..

aku suka muka ketat ko..

muahaha..:P

biskut said... [Reply to comment]

ingat lagu Malique...
Senyum...senyum...xperlu kata apa2.

Zaer!! said... [Reply to comment]

cube mish senyum! mesti nuff tergugat iman pastu serah BE berkepuk dalam blog kamu! hahaha..;p

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Suruh org tu dengar lagu senyum Malique feat Najwa tu. Kalau dia takmo senyum jugak, awak cepuk je dia

Miza Yusof said... [Reply to comment]

lawa gigi mish. hehe. senyum itu satu sedekah. jadilah marilah kita semua senyum. hehehe

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

mish ajak la staff tue senyum cam mish...mesti comel..cik tom dah lama xdpt be..tp tetap seyum..hihi

iszieylyanziy said... [Reply to comment]

senyum3x,,smile3x :)

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

mish!! kasi jeling je kat staf tu.. hahaha

Cik Gallus Gallus said... [Reply to comment]

senyum tu ubat awet mude ;)

suzie rahman said... [Reply to comment]

hihi mish..org masam2 pon dier sakit aty tgk org tu yer..hihi sembg r try..ner taw pas tu senyum nya lbh lebar dr mish..ikikiki..be mish otw..td suzie col nuff dh.hihihihi

BENA said... [Reply to comment]

bena senyum sokmo sekarang tu sebab nampak mude. opssss terlebeh suda. HAHAHAHA =D

LadyBird said... [Reply to comment]

xsuke org yg x senyum.. dan lebih tak suke kalau kite senyum meleret2 tp die wat x nampak jerk :(.. rs nak pancung je kepala die :P kih3x..