Tuesday, November 30, 2010

Jadi Cikgu Masakan

hai yayang semua. ahaks! kegedikan terpancar jua. ok guys.dah baca tajuk entry Mish?dah? belum? sila baca sekarang. kalau ada yang tenyeh-tenyeh mata tu. tak perlu sakitkan mata korang k.

hari ni umi pergi ke bandar Kuala Terenganu atas urusan rasmi. so, adik-adik yang lain my sister Athirah yang jaga. biasa kalau cuti sekolah, balik umah je.nasik dah siap hidang. tinggal nak melantak je. tapi hari ni, damn giler. nasik kosong je ada.lauk? talak ada paper.pemalas punya adik. cis je. haha.

sampai umah untuk lunch break tadi, adik yang 5 tahun ngadu lapar. aisehh..cakap nak makan nasik. Mish pun apa lagi. bagi la ceramah yang berilmu dan menginsafkan kat my little sister tu. pastu i suruh dia turun dapur. dan aku nak ajar dia masak. at least kena tau makanan darurat ni. sian betul kat adik-adik. makan roti je. ish..padahal tau sangat umi dah pesan kat dia suruh cari makanan, tapi lazy sindrom la tu. 

cewwah. jangan tak percaya tau Mish ajar dia masak. masakan baikkkkk punye! sape nak angkat Mish jadi bini cepat daftar. ley makan ni hari-hari. hehe. Mish ajar die masak apa? dengan bangganya Mish nak cakap Mish ajar adik Mish tu masak.... >>>> ikan bilis goreng kicap!. feberet Mish tu. hak2.simple kan. haha. mesti lam hati korang cakap :

" cehh..hengatkan ajar masak ikan stim ke, ayam masak santan ke. adik haku pon boleh masak takat tu"
 apakan daya. masa tak cukup. rehat kan sejam je. ini adalah alasan ok! k lah. nak siap p kerja. panjang la pulak entry ni. ish. tersasul bebel la tu. haha. happy blogging semua.
psst~
semalam tidur awal. persediaan nak cergas-cergas sebab hari ni last day praktikal. pasni sebulan goyang kaki kat rumah. yahuuu!

14 comments:

Azmi said... [Reply to comment]

ok la tu dia kena ajaar yg simple dulu..
haha.......

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Azmi :
yeay azmi sokong!!haha..betul tu.

Encik MamaT said... [Reply to comment]

chef mish.. leh masakkan utk saya tak.. lapar la.... hehe

NazNad said... [Reply to comment]

wah mish ikan bilis goreng kicap.
cam best je..leh ajar i skali.ahakss

She's retarded said... [Reply to comment]

sy dah angkat tangan tinggi2!
opps kita kaum sejenis

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

cimi xpenah dengar la ikan bilis goreng kicap.
camne rupa dy?
=.="

Budak Kuat Nanges said... [Reply to comment]

lmenye x makan ikn bilis dgn kicap. mmm..sedap jgk.

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

kaannnn.. keen ikot mish ni.. tu pasal gedik2 je sehari dua nih! ha3~ ^_^
wahhhh3~ nk cuti gk!! xaci~~ T_____T

Eman said... [Reply to comment]

mish maw cuti pasni bole laa masak masak yang berat lak k. nnt kongsi resepi org ganu nun.
;DD

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

mish..
masakkan sis bubur ayam dear..teringin ni..huhu

laskar rainbow said... [Reply to comment]

ehek3..nnty ajar la pelangi plakkk ;)

thea said... [Reply to comment]

hai , suda follow kamu <3

MIMIE AIZA said... [Reply to comment]

erkk sedap tu :)

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

kesian adik ko Mish.. ish ish