Monday, November 29, 2010

Takikardia

masa tengah-tengah duk saja-saja tadi. duk goyang-goyang kaki. duk menung-menung masa depan. tetiba je jantung Mish cam takikardia. aaa? takikardia?ape tu??gaya kartun terkejut..haha.

ok ok. takikardia means degupan jantung yang laju daripada normal. nak tau yang normal berapa? google sendiri k sebab Mish pun tak tau ni. haha..konon nak ngajar orang kan? so, bila tetiba korang rasa heartbeat korang laju daripada biasa tu, maksudnya, korang mengalami takikardia. kalau bradikardia, selow punye k. ni biasa istilah yang kita guna untuk orang yang ada masalah jantung je. ahaks! damn giler Mish kan. mentang-mentang ambil kos paramedik. macam tuih je nak  bagitau semua ni. u oll yang amek doktor pun tak de nak cerita ni kan. haha.

*teett*

giler jauh terpesong dari topik sebenar tu. aisehh..ok. wekap gurl. back to our main topic. masa duk melayari waktu bahagia tadi, jantung i takikardia. Mish agak-agak dalam 140km/j. perghh..sila jangan percaya. dalam masa yang sama Mish rasa macam excited giler. rasa cam cant wait for something tau. 

tak sabar nak  kawen??ops...sipi-sipi dah tekaan tu. haha. memiang giler kaw. actually,Mish rasa cam tak sabar nak masuk kelas. nak belajar. nak mula sem baru sebagai super duper senior bukan super junior k. cewwah. jawatan cam gempak kan. ye la. tak sabar nak buli-buli junior. mana-mana yang agak tak hormat Mish. Mish nak kasi lempeng tangan cap ayam ni. haha. macam berani.

geng 5J kalau baca ni mesti gelak-gelakkan Mish ni. konpem dorang wat bahan. haha. abaikan. tapi serius. rindu sangat nak belajar. nak duk lam kelas. agak-agak ngantuk, tidur je lam kelas. maklum la, seat selalu yang terceruk. aihh..bile nak berubah la. 

tak sabar nak wat nota atau peta minda comel-comel, warna-warni. tak sabar nak tampal-tampal nota kecik-kecik kat dinding. wahh..cam meriah je kan. haha. orang dapat dekan pun lom tentu rajin macam Mish tau. hik hik. berlagak je rajin. padahal result ke lombong jugak.

okeyhh..tu je perasaan aneh yang Mish alami kebelakangan ni. nak struggle hard ntuk final sem ni. kurangkan dating, tingkatkan prestasi. ok.sila jelir beramai-ramai. hahaha.



psst~
tengok nota yang diambil dari senior semalam. perghh..mau terkentut terkencing baca. bapak r susah. ciss..memang memerlukan ketekunan yang maksima ni. mampukah mindaku???harus bermula dari bawah....

psst~
Mish agak ni efek berdebar sebab result keluar hari ni kot. perghh..hari yang mantap bagi Mish.

26 comments:

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

hik3..
tahniah dh jadik super duper senior!
oo..baru tau ape tu takikardia. ;p

Fello Ariza said... [Reply to comment]

lame bk faham pe mish sdg tulis..

-.-"

Bulan said... [Reply to comment]

wah..bulan mls nk msuk clas..dia plak excited ek..ehee
xmo balik kl da..bosan duk sne..best duk umah la yunk.ahakss

Eman said... [Reply to comment]

woahhh!!
gudluck result k mishh.
eman pon daa berasap punggong dok kat umah ni. tk sabar nk start sem baru.
;DD

Zaer!! said... [Reply to comment]

Ahaksss.jangan la buli mish,kang zaer buli mish kang baru taw! xpe,zaer tunggu.kalau ade laporan dak2 jr kene ragging ngn budak kecik ni,siap la u.i orang pertama turun gegar u!!ahahha

me suya said... [Reply to comment]

uitt result kua hari ni eyh..good luck mish..suya lambat lagi.. around 2 weeks more la kot :)
berdebar jugak ni... hehehe

regards,
suya

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

yunk..

hahah!

reti ke ko buli junioe nie?:P

aku gegar bilik ko g tgk dak2 pon,ko bley bantai tido..haha!

kita tgk ar spe buli spe esk..

hmm,rindu nk dok dlm kelas ke pe nie dear??

curious ar..:P

Miss Yaty said... [Reply to comment]

dah bape lame mish ni bercuti? macam dah borink sangat je tu.hihi

yaty tak puas lagi cuti. tamo2 tengok buku. tamo2 wat nota pendek2 dah..hihi ;p

owh ho..kuat dating ek..kat mane? nak cikodeng ni..kat gadong eh.hihi

mish! lawa baju..koko dan pink!wink3~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> ♥-- emieysandra --♥ :
hahak..thnx tau emieyyy~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Fello Ariza :
lmbat la fell ni..ee..

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Bulan :
ala..perasaan sementara je ni. hehehe. mish pun xpuas lg duk umah sebenarnye. heee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Eman :
hak2..jgnberasap2 eman. menunggu dengan senyuman. haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Zaer!! :
ahaks..mai la try. ngan zaer2 skali budak kecik ni raging. mau try??

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> me suya :
hai suya. aah. around the corner dah ni..cuak kot. gdlak ntk suya~!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> ~hyun_miera~ :
bile lak ko ni??alah. masa tu ko ngn johny je. mcm la aku rapat ngn ko time tu. ciss~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Miss Yaty :
ahaha..yaty sayang..smpai ke baju yaty skodeng ek. ish. bahaya yaty ni. hehe.

lom stat cuti pon lagi. tp dh puas prktikal yunk. stress keje. huhu

caramel said... [Reply to comment]

huwaa.. caramel pown nak naik sem bru nih..rindu giler.. dah xlarat dah nak keje nih.. mish gantikan caramel eks..

padin said... [Reply to comment]

kalau lah semua pelajar berperasaan macam ni, kan bagus.

Gayahspears said... [Reply to comment]

hahha... buli balik :)

Cik SHiNJU said... [Reply to comment]

---okeyhh..tu je perasaan aneh yang Mish alami kebelakangan ni. nak struggle hard ntuk final sem ni. kurangkan dating, tingkatkan prestasi. ok.sila jelir beramai-ramai. hahaha.---


tg jelir neh..hahaha :p

Cik Gallus Gallus said... [Reply to comment]

dh jadi senior

Azmi said... [Reply to comment]

wah mish...azmi lagi la...baru nak masuk sem 3...lagi pening..

jeera said... [Reply to comment]

hahaha. tak sabar sgt nak buli junior ye ??!!
huhuhu, takutnye, adk pun junior :(

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

perghhhh~ jd yakuza kt kolej?? isk3~ =.="

Zaer!! said... [Reply to comment]

U tunggu entry baru i.bye!

laskar rainbow said... [Reply to comment]

cik mish sayanggg! nnty leh date dua nanti..ehek3