Wednesday, November 3, 2010

Ini Ubat Ajaib Saya~

sejak kebelakangan ni Mish jarang bw...maaf ye kawan-kawan semua..perut Mish ni meragam..tak tau apa yang tak kena..asyik spasm je...huhu...

puas duk pikir...perut Mish ni merajuk sebab ape ek..hahahaha..sekali, mish memang tak tahan sangat. sampai nak buat kerja pun susah..akhirnya Mish terpaksa kuatkan diri jugak untuk ambil ubat. disuruh pegi jumpa doktor..tapi..aaa...saya takut doktor..hahaha...so, dengan ilmu yang tak berapa banyak, Mish cuba ambil ubat 'ajaib' ni..hehe...

nape ajaib??....sebab Mish boleh makan ubat ni tanpa minum air..means..ubat ni langsung tak pahit..rasa mints je..hehe..bila telan pon, sejuk je perut..i loikee...hehe..



fakta tentang ubat ini :
  • anda pernah makan ubat ini jika anda mengalami gastrik.
  • ubat ini juga berkesan mengurangkan angin dalam badan.
  • anda akan biasa ternampak gambar ini jika kamu view fb saya..hahaha...
  • ubat ini juga boleh didapati dalam bentuk tablet..ia harus dikunyah..bukan ditelan ok....tapi memang tak pahit lorh...
psst~
doakan cacing-cacing dalam perut i sihat k...ada lagi beberapa hari untuk bw separuh mati sebelum fly to sungai buloh..waaa...
:(

24 comments:

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

warghhhhhhhhhh!
emiey sgt takutkan ubat nie,
sebab 2 gastrik xmO g chek..
xmO mkn ubat ni..
xmO2..jauhkn ia dri sy..huhahuaha
:p

d_LA said... [Reply to comment]

ni ubat gastrik..dulu dla slalu kene gastrik..skang dh jarang..get well soon yer mish :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

Hahahah..LM pun ada ubat ajaib tu,tp kat Doha ia ada perasa lemon,berangin dan masam2 rasa lemon.

Cirit2 sampai 4-5 hari..last2 LM mkn je ubat ajaib tu.sorry,lupa nak suggest pd Mish hari tu.

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

waa.. mna bleh dpt ubat ajaib ni mish?
get well soon!

LaDy BarbeLLa said... [Reply to comment]

Ni ubat anginkan mish? sbb Lady pernah nampak akak opis minum ubat ni.. menurut kakak 2 ubat ni memang bgus..

Dark Half said... [Reply to comment]

get well soon.tu la awk,sape suh salu skip makan

najihah sahami said... [Reply to comment]

♥-- emieysandra --♥ :

haha..ape la kamu ni emiey..ubat ni xpahit pon sayang oi..adoi..hahah

najihah sahami said... [Reply to comment]

d_LA :

hoho..bes kan ubat ni??kan2??hehe..thanx dila~

najihah sahami said... [Reply to comment]

Lydia Miza(Aidyl Azim) :

waa..knpem lagi bes tu..pos la kak..hehe..
tp mish xcirit2 pon...jz sakit perut..
(bdk manje kak...hehehe)

najihah sahami said... [Reply to comment]

nadzirah aqilah :

kat farmasi banyak ni anis..hehehe..thnx tau~

najihah sahami said... [Reply to comment]

LaDy BarbeLLa :

aah..ubat ni meneutralkan asid lam perut...bagus jugak la..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

Dark Half :

opss..bukan kes skip makan kot ni..ni kes terlebih makan..hehe

Fantastic Ajane said... [Reply to comment]

what happen my fren?

f_aRa_aINa989 said... [Reply to comment]

ubat cacing ke?
atau gastrik = ubat cacing?
hehehe...

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

apa nama ubat ni Mish..

akak nak gi beli gak la. Encik asben dah 2-3 hari ngadu kembung perut

Ellen said... [Reply to comment]

dik..ubat tu lah akak telan selalu..sedap kan..mcm minum jus..hehhee

suzie rahman said... [Reply to comment]

hihi der gastrik dak kcik ni

najihah sahami said... [Reply to comment]

Fantastic Ajane :

err..sakit perut la FA..dah 3 hari xbw dengan konsisten..hahaha

najihah sahami said... [Reply to comment]

f_aRa_aINa989 :

haha...ubat hastrik la yunk.hehe..

najihah sahami said... [Reply to comment]

Suara Kalbu :

owh ye ke??akak try g farmasi luar..cakap nk MMT~die bagi la..ubat ni bagus untuk org gastrik dn perut kembong ni kak..

najihah sahami said... [Reply to comment]

Ellen :

aah..tau xpe kak...ubat ni rasa berangin je..suke2..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

suzie rahman :

haha..gastrik tak tegar yunk~!!

apik pehe said... [Reply to comment]

saket perot yg melampau ek..hahaha..
ciannyer..

stadi dalam bidang farmasi..tapi takot doktor..huhuhu..

apik akn sntiasa doakan cacing2 mish tu..

najihah sahami said... [Reply to comment]

apik pehe :

hahah..bagos la apikk..doa bebanyak ekk..hahaha