Friday, November 26, 2010

Makhluk Susah Hati

susah hati..susah hati kalau dapat sesuatu, susah hati kalau tak dapat sesuatu.susah hati jumpa tu, susah hati jugak kalau tak jumpa. susah hati tengok tu, susah hati tengok ni. susah hati lah segala-segala.

hurm..macam la bahagia sangat rasa susah hati tu. susah hati ni buat hidup seolah tidak bersyukur. susah hati pada yang tak penting adalah perbuatan yang merugikan hati dan otak untuk berfikir. susah hati tentang perkara yang patut amat digalakkan tapi, apakah perkara yang patut itu.

susah hati ni lama-lama boleh jadi dengki dan hasad yang memakan diri. contohnya susah hati melihat orang lain senang. susah hati melihat orang lain ada benda yang kita ada. susah hati ini membawa kepada perpecahan kaum. daripada susah hati baik kita muhasabah diri dan baiki apa yang kita susahkan sangat tu.

so, pada sesapa yang susah hati tak tentu pasal. nasihat buat kamu yang susah hati ni, please mind your own business. sebab kalau kamu masuk campur hal orang, hati kamu akan susah yang dipanggil susah hati.

ok...sekian laporan susah hati karangan Mish Lollypurp menggunakan bahasa yang kaku.

*******tadaaa!!*******

dun wori guys..jangan la baca ngan bayangkan wajah Mish ketat masa tulis ni..ni just for fun sebab malas nak tulis idea yang dalam draf. merapu lagi baik kot..hehe..Mish still ting tong cam selalu! cheesE~!!


 psst~
entri ni bukan ditujukan pada sesiapa k! hanya sebagai penghiasa update di 26hb..sekian terima kasih. cewwah!!

psst~~
perasan tak setiap perkataan kat atas sana ada perkataan susah hati. haha!


20 comments:

Zaer!! said... [Reply to comment]

u memang ting tong! mana ada perasaan susah ati ni.Nak2 masa uuk.baru nk susah hati.hahaha

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

ssh ati ke ckin rahsia2 nie mish...aishhh

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Zaer!! :

haha..sengal. wess u nak uuk pun susah hati ke derr? ceit!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> cOnfuSeME :

haha..aah..yg tu bukan susah hati kin. tu sakit hati.paham?haha

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

keen jd susah ati bila bc en3 susah ati ni.. xtau la knp susah ati.. mungkin sbb susah ati kot! ha3~ ^_^

Afiq Din said... [Reply to comment]

cepuk baru tau...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> NuSaNa NoSa 91 :

haha..hati keen jgn susah2 gitu..kang meletopss!

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Afiq Din :

haha...try la cepuk!!

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

ingatkn susah hati sbab ape Mish ni, rupenyer tgh ting tong, ehehe

tp betoi 2, jgn ler susah hati tak bertempat, mnmbah kdut kt muke jer ;D

Bulan said... [Reply to comment]

sangat susah ati skng mish!
ehee

biskut said... [Reply to comment]

susah hati nih...susah hati kalau mish terus teler(ting tong lha)hehe

wachak said... [Reply to comment]

berapa banyak susah hati da ...
nk sampai ke bawah baca n3 ni punyalah susah hati ... he33

Fello Ariza said... [Reply to comment]

yang...

sihat ke x nih?

:P

BENA said... [Reply to comment]

berape banyak kaliiiiiiiiiiii susah hati dahh mish ulang ! HAHAHA =) cop cop ! bukan ke mish selalut mengarut? HAHAHAA opssss gurau2. =)

CiK QiQi said... [Reply to comment]

ahahhha..kompom pnuh ngn pktaan susah ati.hehehe

apik pehe said... [Reply to comment]

haha..mish wat muke camtu?huhuh..apik gelak jer tgk..ish3..

makan ubat lom mish?

caramel said... [Reply to comment]

susah ati?? len mcm je bunyi cik mish oit.. tgh mabuk bercinta ker ape.. hak3x..

alienelliz said... [Reply to comment]

ni ssh hati sebab tak kawin lagi ni..hehhe g kawin la mish, nanti x ssh hati dah..haha =P

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Ohhh..akak sangat susah hati kalau Mish yg salu duk senyum2 tu pun boleh susah hati

alexa yussida said... [Reply to comment]

hati yg mnyusahkan atau kita yg mnyusahkan hati?aigoooo~