Sunday, October 3, 2010

Tentang Blogger Itu...

haippp readerss..
i ada gossip gempak nak habaq mai nih..hak2...
asek stori mori sal Mish jer...
sesekali nak ubah angin sat...
gediks kan..ok2..
cepat transform pada mo0d serius k...coz n3 kali ni Mish nak bercerita sal sorang blogger yang Mish amat-amat kagumi..
dan Mish amat-amat suka penulisannya..setiap kali Mish wat rombakan untuk bloglist Mish...blog blogger ni Mish memang takkan dan tidak pernah Mish berniat untuk buang atau omputih said..rem0ve...hehe..

permulaan Mish bukak blog..
mungkin atas semangat blogger ni kot..
setiap satu n3 nye penuh dengan kisah kehidupan beliau yang sangat menarik pada pandangan Mish la..
beliau ni..kalau korang nak tau..berdarah Aussie..tapi lenggok penulisannye langsung xgaya Aussie k...
tulen Malay...
sebabnye...ayahnye Melayu, orang Kedah..mak la yang Aussie..
akak ni..emm..dari broken family...
namun cinta dia pada penulisan melayu memang terbaik r....
lenggok puisi, bahasa semua...
kalau korang ni jenis yang straight to the point mgkin korang xpaham sangat kot..

tapi seriesli...
mengikuti blog akak ni betul-betul leh memotivatekan diri...
bayangkan...beliau baru berumur 23 tahun..
tapi dah jadik seorang cancer survivor...
Mish xpasti sama ada akak ni dah pulih sepenuhnya atau tidak..
tapi sehingga ke hari ni..sakit dengan diri beliau xpenah jauh..
simpati..tapi hidup nye bukan atas simpati kita...

menurut pembacaan mish..akak ni memang dan sangat terserlah pendiamnya..
sukar nak bercakap terutamanya dengan orang yang baru..
ramai yang menyangka die ni sombong..
well..common words kan?
tak kenal maka xcinta..
sebab tu akak ni menggunakan blog sebagai medium die berbicara..
bercerita tentang segala rasa hati dan luahan..
hanya dengan berblog beliau menjadi seorang yang banyak mulut..
series..

antara perkara yang Mish sangat2 kagum ngan blogger ni.
die belajar semua atas usahanya sendiri..
akak ni sangat-sangat berdikari..
beliau pandai memetik gitar..antara lagu yang dimainkannya ada diletakkan pada sidebar beliau..
siap bole donlod lagik..hee~
pulak tu..akak ni sangat2 minat pada lukisan...
lukisan akak ni memang ngetop la...
sehinggakan beberapa orang pelukis terkenal turut kagum ngan lukisan beliau...
pe lagi yang kite nk..
kadang-kadang Mish rasa cam perfect sangat idop die..
ramai kawan-kawan yang sayang blogger ni..tgk komen kat blog dan FB da la...
ramai yang amek berat sal beliau...
terbaru..Mish cek FB empunye diri..die wat status kucha lana
haha..hambek..mek salleh kecek klate doh..
sebabnye..nenek blogger ni orang Cik Siti Wan Kembang!!

blogger yang dimaksudkan adalah Fida Aishah...
korang konpom2 kenal kan??hehe..femes ni dear...kalau Mish BW pon salu tgk blog die ni lam senarai bloglist u olls..
kan??
kalau xpenah tau..try la baca blog ni..amacam??
hehe...

ni blogger betul-betul pure lol..
xkejar trafik..
xkejar duit..
dan xkejar follower..
sehari..akak ni leh wat 2-6 n3 sehari...hebat kan??hak2..

u olls tau..
Zack Zukhairi pon minat blog kak Fida ni..
selalu je drop komen kat wall FB dan kat blog..
ngan Ariff Shah lagi r kamceng...
psst~dgr de gossip ni kak..betul ke??
alahai jatuh cinta masa berblogging..sweetnye....
moge korang bahagia la hendaknye yerp~
wink!!~



9 comments:

Mohd Shukri Fadzillah said... [Reply to comment]

thanks share

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

wah promotion abis ni...nak try skodeng blog diorang la pasni..huhu

shark said... [Reply to comment]

ingt pasal saya td:p
hehehe
nice share
thanx:)

Zaer!! said... [Reply to comment]

Derr! I xsenarai ke? Dulu i study kat Universiti Nur Haliza kat london.Amek la i wat jadik blogger terbaik!! nak jugak derr!! u ni! Lupa jasa i la.Xpe2!

najihah sahami said... [Reply to comment]

shukri :
welkam shuk!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

cik tom :
haha...bukan selalu tau..hehe..try la skodeng...bess...

najihah sahami said... [Reply to comment]

shark :
aaaa..kena buat sal shark jugak ke??hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

zaer :
ala...xpower la u stadi c2..dats y i xwat untuk u..hak2..

jeera said... [Reply to comment]

cam best jek.. hehehe.. btw, romantik plak yg last2 tu.. wakakaka