Tuesday, October 26, 2010

Apa Yang Manusia Cari??

err..ok..entri yang agak serius kot...tapi u olls layan santai je k. sebab entri ni just untuk Mish puaskan hati sendiri, tenangkan jiwa sendiri.penuh ngan kekusutan.hurm, niat hati nak BW je petang tadi since hari ni family members yang lain pergi amek adik yang belajar kat Kuantan. tiba-tiba je terklik kat satu page ni. menceritakan satu kontroversi tentang seorang blogger yang Mish agak minat dan mungkin agak lambat sampai ke pengetahuan Mish.

then, Mish cuba untuk buat satu konklusi setelah membaca dari dua-dua pihak. tapi, masih dalam kekeliruan. hurmm...sendiri tertanya, apa sebenarnya yang benar??apa sebenarnya yang palsu?? hidup ni pelbagai. buat kita sering keliru. senang kalau setakat cakap kosong, tapi untuk satu bukti kukuh dan nyata.....siapa yang akan tampil??

dunia blog ni bagi Mish, penuh cerita dusta mungkin. bagi mereka yang benar. mestila selalu teguh.Mish tak nak buat apa-apa andaian, andai Mish sendiri tertipu, andaikan saja, ini lumrah kehidupan di dunia maya. di mana kamu dan aku saling tidak mengenali. dunia paling bebas yang boleh kita karang atau hias mengikut rentak sendiri. kan??

Mish tau, ramai dari kita sudah tahu tentang teori konspirasi ni. sebab bila Mish cek kat komen kedua-dua blogger ni, ada yang pemberi komen tu dari kalangan sang penerjah bw bersama-sama ngan Mish. 
still, apa yang manusia cari dalam hidup ni, ada yang mencari kawan, ada yang mencari lawan, ada jugak yang katanya hanya untuk bercerita, tak kurang mereka yang hanya mahu dikenali.

tepuk dada, tanya selera.

18 comments:

suzie rahman said... [Reply to comment]

YUNK...I XFHM NI..mksd u? hihi..
ayt simple dh,,suzie slow sikit..lalala

Nur Azila Ismail said... [Reply to comment]

hye kak :)
tu lah zila pun ada terbaca entri blogger yang berdebat mengenai benda ni
zila tgk blog orang tu sangat best la . adakah wujud sifat dengki ? atau memang ada yang tak kena ? tu kita x leh nak pastikan

Kyuubi said... [Reply to comment]

manusia sering mencari sesuatu yg tidak pasti...

.:|kamaryeah|:. said... [Reply to comment]

entri yg sikit serius intipatinya~

setiap manusia berbeza kan??

najihah sahami said... [Reply to comment]

suzie rahman :

alahai..nothing la yunk...cuma terpikir sal current hot issues kat dunia blog skang...sal 2 org blogger ni..hehe

still xtau motif..nk menjatuhkan org..atau cuba nak naikkan trafik sendiri..isss..

najihah sahami said... [Reply to comment]

Nur Azila Ismail :

zila ade baca gk ek??hurmm..knpius kan..xtau mana cerita benar. tp bgosla cz mangsa tu dah jawab ngn sepadat2 jawapan..nahh..

najihah sahami said... [Reply to comment]

kyuubi :

tau xpe..bila tersesat..mula nak salahkan org..ish...xelok cam tu kot.

najihah sahami said... [Reply to comment]

.:|kamaryeah|:. :

haha..saje je nk timbulkan mood serius..asek main2 je..kan2??

Fello Ariza said... [Reply to comment]

alamak.. ade cter best ke mish.. adehhh.. nmpak sgt tatau hal dunia..T_T

missSenget said... [Reply to comment]

isk yang~
isu ape ni??
sob2..ketinggalan zamn kan i ni

si biskut said... [Reply to comment]

Nop!bagi Biskut blog untuk kebenaran.Datang dari hati kita,pemikiran kita,jiwa kita.Tak tau lar kalau ada blogger yang memalsukanya.

najihah sahami said... [Reply to comment]

Fello Ariza :

hahaha..ada je...sedikit konflik dalaman blogger femes...tapi skang mgkin da setel kot..ada pihak yang tampil tu..hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

missSenget :

haha..xketinggalan la..ape la u ni..hehe...ada je u nampak kalo u penah jalan kat satu blog ni semalam..hehe

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

ciktom tau konpirasi ni,,,tp sorg lg punye blog tak tahu sape empunya diri..hihi..rasanya tak perlu nak bergaduh hal ni..sbb dunia blog ni kecik je..pe hal memalukan diri sendiri je...terlajak perahu leh diundur..terlajak tulis entry..delete entry??wahaha~

najihah sahami said... [Reply to comment]

si biskut :

yepp..tau xpe biskut. tapi, walau sejujur mana pun kita..tetap ada yang nak menidakkan..susah kalau blogger femes. setiap satu inci blog di jadikan isu.

tapi, kalau benar kita kat pihak yang salah..tak rugi kalau tampil bagi jawapan..kan2??

bagi semua jelas, xde la pembaca rasa tertipu...hee~

apik pehe said... [Reply to comment]

macam2 karenah la orang skang ni mish..nampak jer baik kt luar tp dalam tu xtau lg..
just at least berterus terang jer dalam semua perkara..xder la dapat susah paper nnti..tapi terus terang pon ader had jugak..
mane lebih baik?pikir elok2

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Ramai yang talam dua muka sekarang ni. Jangan beri 100% kepercayaan pada orang yg kita kenal di alam maya ni. Susah nak agak keikhlasan hati orang..

Bidadari said... [Reply to comment]

marilah mencari sesuatu yg memberi kebaikan..=)