Sunday, October 17, 2010

Pembunuh Kegembiraan

hidup mana tiada masalah.lumrah kehidupan. ada kesenangan di sebalik kesusahan.
serius talk, aku bukan seorang yang pandai menceritakan masalah aku pada orang. seboleh-boleh aku ikat kemas dalam kelambu hati. bukan aku tak pernah cuba nak luahkan. pernah. ye. tapi bila sampai part penting, terus aku hilang arah. dah tak tahu mana part aku bercerita. so, aku simpulkan di sini, memendam lebih baik kot. apalah aku dapat kalau aku luahkan. 

kadang-kadang aku diam. akan jadi sangat pelik bila a talkative jadi pendiam.

then kalau aku ada problem, atau pun mood memang mendung, aku cuba cari jalan keluar. sebab bagi aku, diri sebenar aku seakan terkurung kalau terus berada dalam keadaan tu, kadang-kadang aku luahkan melalui poems ntah pape ku lam blog ni. terkadang aku cuba melupakan dengan menyibukkan diri. bertegur sapa dengan kawan dunia maya contohnya. tapi aku tetap tak boleh menipu diri.

kalau masalah tu berat sangat, aku cuba dengar lagu-lagu touching. kasi luruh jiwa raga aku. tepat.aku menangis. kenapa malu nak mengaku kan?aku memang cengeng pun. this the best way i ever used. and its work. pernah, sedang aku menangis, ada yang datang bertanya, maaf, aku memilih untuk berdiam diri. bukan sombong. tapi itu cara aku.

sememangnya aku buat apa yang aku rasa selesa. penat kot nak buatkan orang selesa. diri sendiri terseksa. hurmmm. banyak kot aku buat salah. sebab tu aku diberi masalah, supaya aku dapat merenung balik. semua khilaf dan kekok diri. dan agar aku sedar, dunia ini karma,  tak selamanya kita di atas. ayat happy ever after tu mungkin hanya dalam dunia Barbie. bukan dunia kita. bukan dunia aku. sememangnya aku tension kalau ada masalah, sebab bagi aku, masalah tu pembunuh kegembiraan paling berjaya...

***

rindu nak balik kolej, nak jmpa geng 5J...
seriesli..
aku tau korang silent readers aku..
wehh, Jong, Johny, Jolie ngn Joyah..
ni JoJo a.k.a Jihah rindu ampa..~

This sleepless night
I’m so sick of this headache
Even if I beg on my knees, pound my chest
and cry
What was never to happen will not happen

So many nights I wonder why
What can I do to make it right
Everything will be alright
So JoJo just tell me why
I don’t want to cry
My heart was cut deep and cast aside
I’m so sick of this headache
Even if I fill it up and empty it again
What was never to happen will not happen

Jojo, when the bitter musics end...i believe, there has a miracle.
yeah..aku Jojo..harus lah kuat.. :)

6 comments:

Aretikz said... [Reply to comment]

Setiap masalah itu ujian.. Yang penting cara kita handle sja.. jgn riso.. tuhan xkan bg benda yg kita xmmpu handel.. mcm firmannya.. "Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya" (Al-Baqarah : 286)
Yang penting kita bersabar.. darinya yg memberi ujiam.. kepadanya kita memohon keredhaan.. apapun.. pntupnya..
Rasulullah s.a.w pernah bersabda, "Sungguh, besarnya pahala adalah setimpal dengan besarnya cubaan; Dan sungguh, Allah Ta'ala apabila mencintai sesuatu kaum, diujiNya mereka itu dengan cubaan. Untuk itu, barang siapa yang redha maka baginya keredhaan dari Allah, sedang barangsiapa yang marah maka baginya kemarahan dari Allah", Hadis Riwayat Tirmidzi.
Mcm wat entri pula.. ahakz.. apapapun.. cool dan stedy k.. hehe..

ribena.illina said... [Reply to comment]

perasaan rindu kawan ekkk. same ngn bena. rindu kat kawan2 jugakk. heee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

aretik :

atik..mekaseh bnyk ek..huhu..terharu kot ni...hutm..insyaAllah pas ni lebih kuat kot..huhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

bena :
hua2..sama la kita benn..uhh

miss chekleen said... [Reply to comment]

anda ditag

http://misschekleen.blogspot.com/2010/10/tag-mencari-identiti-blogger-bernama.html

misyamissyou said... [Reply to comment]

xmo sedey mishh..ni terjangkit gak sedey tu..yep!