Thursday, October 28, 2010

Kereta Buat Saya Merana...

dari pandangan mata kasar Mish, perempuan ni just tau nak barang je. tapi kalau bab jaga ni, memang fail especially tang kereta dan motor. ye, mereka ada kereta. mereka ada motor. tapi berapa kerat la yang tau jaga barang ni ngan baik. pakai tau la..hahaha..ok. terkena atas kepala sendiri. toink2. 

alkisahnya Mish nak bercerita tentang hari Mish yang mendung semalam. uhh...penuh cabaran dan cubaan oleh makhluk bernama kereta atau lagi mesra Mish panggil WHU. makhluk yang sepatutnya menyenangkan dah jadi cam menyusahkan pulak..aa..Mish benci..!!

1st kes...
before balik keje petang tu, pukul 5...Mish nak bukak pintu kereta..alih-alih cari kunci lam poket kiri, poket kanan. nehi~adess..cari balik kat farmasi, godek celah-celah buku, ubat semua. tak jumpe..tengok lam kereta..ciss~lupa nak buang tadi. tak pasal-pasal kena guna taktik pencuri nak bukak kereta. tu pun ada mamat tolong..hahaaha.

2nd kes....
balik rumah...tak de orang coz semua pergi Kuantan ambil adik yang belajar kat sana. so, boring....duk ralit BW, tak sedar hujan kat luar..eh eh..sedar..tapi lupa lak yang cermin kereta terbuka. jam 10 malam, parents balik. sedar-sedar, kusyen dah basah. adess....hampehh...kena bebel la jawabnya..woo.....

3rd kes....
masa nak tutup cermin kereta tu, Mish lupa nak off enjin..(ye kot istilah tu..hentam je la.... :p). pagi tu nak pegi kerja....cari kunci merata pelusuk.adess.....alih-alih, tengok lam kereta. tergantung kat situ..fuhh..lega...baru nak stat....aik...xhidup..ciss...bateri dah habis sebab lupa nak off...waa...jam dah nak pukul 8..terpaksa la suruh abah hantar..nasib baik abah masuk keje lambat. kalau tak, huhu..jalan kaki la saya...sayang kat lemak-lemak i..heee~

4th kes....
waktu makan tengah hari, Mish terpaksa berlapar. coz tak tau nak balik ngan apa.so, menu Mish tengah hari semalam adalah...laptop dan broadband....perut dah la menari-nari mintak isi. adess...nak suruh adik datang ambil..tapi cam dah lewat..dan waktu balik sekolah dia selalu tak tetap.

5th kes..
nak balik lak hujan. terpaksa tunggu turn umi datang ambil coz umi pergi ambil Iman kat umah pengasuh dan 2 orang adik yang ada kelas petang...nak jalan kaki. tapi pikir laptop kat belakang..aa..benci..~

thats all...waa..nampak tak betapa WHU tu buat i merana....geram je...

ini budak merana itu..syhh~
pssst~
padahal lalai...kan..kan??semua tu sebenarnya salah sendiri..tapi selalu nak salahkan orang lain kan..hahahaha..teruk betul Mish ni..err..bukan Mish sorang yang ada masalah camni..kan..kan..??baik u olls mengaku siap-siap...boleh jadi geng..hehehhe~

pssttt~~
dah lama tak mandikan kereta..petang ni nak pegi mandikan la...haha..nak pi sembur febreze siap-siap..sebab semalaman lembap..konpem hapak kan...heee~

27 comments:

LaDy BarbeLLa said... [Reply to comment]

hahaha mish2.. xmau eh lalai2 lg.. sian besi bergerak 2 bnyak berjasa tau. hehe

btw, kita pggl kete kita besi bergerak.. kikiki

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

mish, gomokpendek tag GA~ huhuhu..

♥-- emieysandra --♥ said... [Reply to comment]

banyaknyer kes Mis h ng kete nie, nasib baek akhirnye sdar slh sndiri..:P

diana said... [Reply to comment]

akak la antara manusia yang lalai..
hehhe..sampai sekarang tak tahu simpan kat mana la cincin tunang..
simpan sampai tak jumpa.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

Kena check byk kali Mish..bahaya gayut kunci dlm kereta...klu kat bandar kan hilang?

Jgn cuai lagi ok?

Fantastic Ajane said... [Reply to comment]

alahai siannya dia... sib baek ok lgkan... heheheh semua tu dugaan.. sbar ye ma fren..:)

Yann Mazian said... [Reply to comment]

mish jangan lalai2 lagi pasni tau. hehe. :D

p/s : yann tau drive kete je. tapi bila part kete rosak, zero lah jawabnya. hoho. :P

Fello Ariza said... [Reply to comment]

patot ar xdek mood smalam..haha

LadyBird said... [Reply to comment]

kesiannye kat adik mish comey..
belajar dr kesilapan yer dik..
mujur akak abang hantar, ayh ambik :P..

Shuhada Othman said... [Reply to comment]

waaa.dear..
byknye dugaan smlm.ptot la x mkn tgari ye..cian kmu..
lps ni xmo lalai2 lg taw.

ahaha.pndai je ingtkn org kn,shud pon sme gk..kdg2 asyik lalai je.
last2 kne leter..pdn muke ni ha :P

najihah sahami said... [Reply to comment]

LaDy BarbeLLa :

haha..besi bergerak i mintak rest kot tu..hee~~~olaitt bella~

najihah sahami said... [Reply to comment]

♥-- emieysandra --♥ :

haha..harusla sedar salah sendiri kot ni..hee~lenkali insaf dh..
:)

najihah sahami said... [Reply to comment]

diana :

wahh..kak..takutnya kalau mish jadi cmtu gk kang..adess....

najihah sahami said... [Reply to comment]

Lydia Miza(Aidyl Azim) :

tu la..seb bek duk kg sendiri...kalo duk bndr...xsmpai 5 minit org curi..huuhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

Fantastic Ajane :

haha..tau xpe..cian mish kan....ish..mekasih ye FA...

najihah sahami said... [Reply to comment]

Yann Mazian :

yanN..sama la kite..au drive je..tp yg small matter tu, bole kot..hee~

najihah sahami said... [Reply to comment]

Fello Ariza :

haha...xde kena mengena pon la..ish..

Cik Fia said... [Reply to comment]

jalan kaki pulak la

budak_nakal said... [Reply to comment]

haha..pakai fabreze mandikan kereta?dahsyat mish! wakaka

sempat komen je.. :D

Cik. Bena said... [Reply to comment]

ish3. mcm gtu uepnye ye mish ni. kuat pekupe. mkn semut banyak ek? HAHAHA =)

soei ekk bena jrang BW dah skg. huhuh~

si biskut said... [Reply to comment]

kenapa tak biarkan aja air bertakung dalam keta leh jugak dijadikan kolam mandi...hehe

me suya said... [Reply to comment]

amboi mish.. suya selalu syg kete lebih taw.. tp en lullabby kan..selalu cam mish.. heheh dah lebih 3x tertinggal pluss terkunci keys kat mall.. dah la xbawa spare.. asyik kena beli pembaris besi jek.. hehehe godek2.. festyme dulu rasa 2jam kot godek2.. tapi skunk ni dah expert sgt. hahaha selalu sgt tertggl keys

apik pehe said... [Reply to comment]

xnk la jadi geng mish..selalu jadi pelupa ek..isk3..pikir aper ni??hahahaha...
cian dia..kecik2 da jadi camni..hehehe

tiefazatie said... [Reply to comment]

mish kaya gak la!mish jgn malu2..mish xtunjuk ja pun kan2..haha..lalink..lum la..kn ifa ckp otw tue..hihi..bru dpt email je tue la..hihi

ps:mish!!!pahal ko jd cm zaer nie..hihi..full sdh smix tue..ifa lg kena..waaaa

Rt-qaH said... [Reply to comment]

hye mish..betul sangat..perempuan kalau nak sumthing thu nak sesangat..tetapi nak mantain thu mmg fail.contoh if tayar kurang angin tQaH kena tunggu bapa yang tambahkan angin tayar..hancurr..hhehehe..

~ PIJA ~ said... [Reply to comment]

aduhai adik mish...
jgn biarkan selalu jadi begitu....
heee

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

mish tau kan cik tom lg teruk dr tue..pe2 sal kete mmg xtau...hahahha